Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ιωάννης Βλαχάκης, Διεπαγγελματική Αυγού: Ο κλάδος παραγωγής αυγού έχει μεγάλη δυναμική

tags :
Ιωάννης Βλαχάκης, Διεπαγγελματική Αυγού: Ο κλάδος παραγωγής αυγού έχει μεγάλη δυναμική
Το κόστος παραγωγής των αυγών που αποτελεί τροχοπέδη για τις εξαγωγές που προϊόντος
Για τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο κλάδος της παραγωγής αυγών μίλησε στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Ιωάννης Βλαχάκης, πρόεδρος της νεοσύστατης Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού.
«Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις και οι αναβαθμίσεις των προϊόντων. Έχουμε τη βοήθεια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νομίζουμε ότι μπορούμε να οδηγήσουμε τον κλάδο παραγωγής αυγού στη θέση που του αξίζει. Έχει μεγάλη δυναμική», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Ιωάννης Βλαχάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο κόστος παραγωγής των αυγών που αποτελεί τροχοπέδη για τις εξαγωγές που προϊόντος.
«Ευελπιστούμε να αυξηθεί η ελληνική παραγωγή. Υπάρχουν ανενεργές επιχειρήσεις, διότι η λύση των ελληνοποιήσεων είναι πολύ πιο εύκολη. Στόχος της Διεπαγγελματικής είναι αυτές οι επιχειρήσεις να τεθούν σε λειτουργία πάλι, να δοθούν κίνητρα και να μπουν νέοι άνθρωποι στην παραγωγοί αυγού, έχει μια δυναμική μεγάλη», συμπλήρωσε.
Ο Ιωάννης Βλαχάκης αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της εταιρείας «Αυγά Βλαχάκη» της οποίας ηγείται. «Η ιδιαιτερότητά μας είναι ότι είμαστε πρωτοπόροι στην παραγωγή των νέων εκτροφών, δηλαδή των εκτατικών, όπως λέμε βιολογικά, ελευθέρας βοσκής, αχυρώνα και από το 2013 παράγουμε προϊόντα μόνο από κότες που είναι ελεύθερες, δηλαδή δεν ζουν σε κλουβιά», τόνισε. «Είμαστε οι πρώτοι που κάναμε παραγωγή βιολογικών αυγών το 2000 και είμαστε και οι πρώτοι σε μέγεθος στην παραγωγή βιολογικών», κατέληξε.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=87159

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης