Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 4 εβδομάδων το πετρέλαιο - Επιστρέφει ο φόβος για ένα νέο παγκόσμιο lockdown

tags :
Σε χαμηλά 4 εβδομάδων το πετρέλαιο - Επιστρέφει ο φόβος για ένα νέο παγκόσμιο lockdown
Το πετρέλαιο βρίσκεται σε τροχιά για τον χειρότερο μήνα από τον Απρίλιο
Σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων παραμένει το πετρέλαιο, με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη και ένα μεγαλύτερο από το αναμενόμενο άλμα στα αμερικανικά αποθέματα αργού ώθησε τις τιμές χαμηλότερα.
Τα συμβόλαια αργού παρέμειναν κοντά στα 37 δολάρια το βαρέλι μετά από πτώση 5,5% την Τετάρτη.
Η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκονται σε καραντίνα για τουλάχιστον ένα μήνα για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τη διάδοση του Covid-19.
Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,32 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί.
Oil is headed for its worst month since April
Το πετρέλαιο βρίσκεται σε τροχιά για τον χειρότερο μήνα από τον Απρίλιο, καθώς η αναζωπύρωση της πανδημίας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ συμπίπτει με την αύξηση της προσφοράς από τη Λιβύη.
Ο επικεφαλής της Saudi Aramco προειδοποίησε ότι ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετή ζήτηση για να απορροφήσει την προγραμματισμένη αύξηση του εφοδιασμού του ΟΠΕΚ και οι traders πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν λαμβάνουν μεγάλες θέσεις στο αργό λόγω των αβέβαιων προοπτικών.
«Τα δεδομένα που βγαίνουν φαίνονται εξαιρετικά αδύναμα και είναι σχεδόν έκπληξη το να βλέπουμε τα αποθέματα να αυξάνονται μετά την ήπια ανάκαμψη», δήλωσε ο Howie Lee, οικονομολόγος της Oversea-Chinese Banking στη Σιγκαπούρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης