Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Απαραίτητο το lockdown - Βρισκόμαστε σε δραματική κατάσταση – Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος

tags :
Merkel: Απαραίτητο το lockdown - Βρισκόμαστε σε δραματική κατάσταση – Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος
Ο αριθμός των κρουσμάτων πρέπει να περιοριστεί σε διαχειρίσιμο επίπεδο είπε η καγκελάριος
Στη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Γερμανία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Bundestag η καγκελάριος Angela Merkel.
Η Merkel υπεραμύνθηκε των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 28/10, αν και παραδέχθηκε ότι είναι απολύτως κατανοητό ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από αυτούς τους περιορισμούς.
«Δεν υπήρχε ηπιότερη λύση.
Πρόκειται για μια ιατρική, κοινωνική, ψυχολογική, οικονομική και πολιτική δοκιμασία.
Στην αρχή της χειμερινής περιόδου, η κατάσταση είναι δραματική.
Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και ο αριθμός των κρουσμάτων πρέπει να περιοριστεί σε διαχειρίσιμο επίπεδο» τόνισε η Merkel, η οποία υποστήριξε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας στη Γερμανία είναι στα όρια του.
«Μέσα σε δέκα μέρες διπλασιάστηκε ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.
Αυτή η δυναμική θα επιβαρύνει σοβαρά το υγειονομικό μας σύστημα και σε λίγες ημέρες δεν θα μπορούμε να ιχνηλατήσουμε τις επαφές των κρουσμάτων» τόνισε η καγκελάριος, η οποία χαρακτήρισε απαραίτητο το «lockdown».
«Οι εναλλακτικές προσεγγίσεις δεν με πείθουν (…)
Αν περιμέναμε μέχρι να γεμίσουν οι μονάδες εντατικής θεραπείας, τότε θα ήταν αργά.
Η κατάσταση είναι «ανησυχητική» υποστήριξε η Merkel, η οποία κατηγόρησε τους λαϊκιστές ότι είναι επικίνδυνοι και ανεύθυνοι όταν λένε ότι ο κορωνοϊός είναι ακίνδυνος, αναφέροντας πως τα μέτρα που αποφασίστηκαν, είναι «κατάλληλα, αναλογικά και αναγκαία».
«Ελευθερία δεν σημαίνει ότι κάνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά ότι αναλαμβάνουμε ευθύνη» είπε η Merkel, η οποία καταδίκασε «τα ψέματα και τις θεωρίες συνωμοσίας» που διακινούνται, καθώς, όπως είπε, «δεν βλάπτουν απλώς την δημοκρατική αντιπαράθεση, αλλά και την μάχη κατά του ιού» και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης