Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maduro: H Βενεζουέλα έχει δικαίωμα να αγοράζει όπλα από οποιαδήποτε χώρα

Maduro: H Βενεζουέλα έχει δικαίωμα να αγοράζει όπλα από οποιαδήποτε χώρα
Ως μια πολύ καλή ιδέα, χαρακτήρισε ο Maduro το θέμα αγοράς πυραύλων από το Ιράν
Η Βενεζουέλα μπορεί να αγοράσει όπλα από οποιαδήποτε χώρα που θέλει να τα πουλήσει, ακόμη και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Πρόεδρος της, N. Maduro σε δημοσιογράφους.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που μεταδόθηκε στο Twitter, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας κλήθηκε και πάλι να σχολιάσει τα λόγια του Κολομβιανού Προέδρου, Ivan Duke, σχετικά με το ότι η Βενεζουέλα αγόρασε πυραύλους από το Ιράν.
«Η Βενεζουέλα μπορεί να αγοράσει σφαίρες, όπλα, άρματα μάχης, αεροπλάνα και πυραύλους από μια χώρα που θέλει να τα πουλήσει, είτε πρόκειται για τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κολομβία, το Ιράν, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία - οποιαδήποτε χώρα» δήλωσε ο Maduro.
Παράλληλα σημείωσε ότι η Βενεζουέλα και το Ιράν διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις σε πολλούς τομείς.
«Ο Duke είπε ότι η Βενεζουέλα είχε αγοράσει πυραύλους από το Ιράν και εγώ του απάντησα ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια, αλλά μου φάνηκε μια πολύ καλή ιδέα» είπε ο Maduro προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί, η Βενεζουέλα θα εξετάσει ένα τέτοιο ζήτημα.
Η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα επιδεινώθηκε τον Ιανουάριο του 2019, όταν ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Juan Guaido ανακηρύχθηκε παράνομα προσωρινός Πρόεδρος σε μια προσπάθεια εκδίωξης του εκλεγμένου Προέδρου, Maduro.
Ο Guaido αναγνωρίστηκε γρήγορα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους του στη Λατινική Αμερική, ενώ η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία και πολλά άλλα κράτη αναγνωρίζουν μόνο τον Maduro ως τον νόμιμο Πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Έκτοτε, η κυβέρνηση Trump επεκτείνει τη στήριξή της στον Guaido. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης