Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Είμαστε ήδη στο κακό σενάριο του κορωνοϊού – Μελετάμε τις πιο αποδοτικές μορφές lockdown

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Είμαστε ήδη στο κακό σενάριο του κορωνοϊού – Μελετάμε τις πιο αποδοτικές μορφές lockdown
Να δείξουμε όλοι μας σύνεση και σοβαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων υποστήριξε ο καθηγητής του ΑΠΘ
Τη θέση ότι η Ελλάδα είναι ήδη στο κακό σενάριο της επιδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
«Αν δει κανείς τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες η κλίση της καμπύλης είναι πιο κάθετη από τη χειρότερη κλίση καμπύλης που είχαμε εμείς στις προσομοιώσεις.
Στον εβδομαδιαίο μέσο όρο, είμαστε πάνω ακριβώς στο κακό σενάριο, αυτή τη στιγμή.
Οπότε είμαστε ήδη στο κακό σενάριο» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να τηρηθούν με συνέπεια και σοβαρότητα τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί.
«Προφανώς υπάρχει πάντα επιστροφή, εγώ ευελπιστώ ακόμα ότι μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα δούμε να εφαρμόζονται όσο το δυνατόν πιο πιστά τα μέτρα που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε.
Αυτά θα είναι τα κρίσιμα εργαλεία που έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε.
Από εκεί και πέρα, χρειάζεται να δώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών και να αποτιμήσουμε, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για λήψη πιο αποφασιστικών μέτρων.
Για μένα πάντα υπάρχει η λογική ότι αν χρειάζεται πρέπει να κάνουμε ένα lockdown, με τρόπο που να είναι κοινωνικά και οικονομικά αποδοτικός και αποτελεσματικός.
Μελετάμε αυτή τη στιγμή με τα νέα στοιχεία, ώστε να δώσουμε ποσοτικά στην κυβέρνηση τις πιο αποδοτικές μορφές lockdown που μπορούμε να έχουμε.
Η χρήση μάσκας σε περιοχές που δεν είναι σε "πορτοκαλί" θα είναι πολύ χρήσιμη» είπε ο κ.Σαρηγιάννης.
Ερωτηθείς για το τι δείχνουν οι προβλέψεις του σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας ο κ.Σαρηγιάννης είπε ότι «οι προβλέψεις για τους νεκρούς είναι ότι θα φτάσουμε στους 620 και παραπάνω μέχρι τέλος Οκτώβρη και οι ανάγκες για ΜΕΘ θα γίνουν πιο έντονες, γύρω στις 120 περίπου μέχρι τέλος Οκτώβρη».
«Από εκεί και πέρα μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τέλος Νοέμβρη μέχρι για πάνω από 550 κλίνες ΜΕΘ και αυξάνεται και ο αριθμός των θανάτων που δεν θα ήθελα καν να τον αναφέρω, γιατί πραγματικά, καμία ζωή δεν πρέπει να χαθεί.
Πρέπει να δείξουμε όλοι μας σύνεση και σοβαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων και η Πολιτεία να δείξει αποφασιστικότητα αν δούμε ότι πρέπει να εφαρμοστούν κι άλλα μέτρα» τόνισε ο κ.Σαρηγιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης