Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα θέτει σε αναστολή τον Corbyn με κατηγορίες για ρατσισμό

Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα θέτει σε αναστολή τον Corbyn με κατηγορίες για ρατσισμό
Ο πρώην αρχηγός των Εργατικών φέρεται ότι παραβίασε τον νόμο περί του αντισημιτισμού - Εμφύλιος στο κόμμα - Αρνείται τις κατηγορίες ο Corbyn
Την προσωρινή αποβολή του Corbyn από το Εργατικό Κόμμα, προκάλεσε έκθεση παρατηρητηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, βάσει της οποίας ο πολιτικός παραβίασε τον νόμο περί ισότητας σε ζητήματα αντισημιτισμού.
Έκθεση της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι το Εργατικό Κόμμα ήταν υπεύθυνο για παράνομες πράξεις παρενόχλησης και διάκρισης.
Ο πρώην επικεφαλής απορρίπτει ορισμένα από τα ευρήματα της έκθεσης και υποστηρίζει ότι το ζήτημα «υπερεκτιμήθηκε δραματικά για πολιτικούς λόγους» από τους επικριτές του.

«Μέρα ντροπής» για τους Εργατικούς

«Εάν, μετά από όλο τον πόνο, τη θλίψη και τα ευρήματα της έκθεσης, υπάρχουν ακόμη εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον αντισημιτισμό στο Εργατικό Κόμμα, ότι είναι υπερβολική επίθεση, τότε είναι μέρος αυτού του προβλήματος. Και δεν θα πρέπει να βρίσκονται πουθενά κοντά στο Εργατικό Κόμμα», είπε ο Starmer σε δημοσιογράφους.
Μάλιστα, ο ιδος σημείωσε ότι πρόκειται για «μέρα ντροπής» για τους Εργατικούς και ζήτησε «πραγματικά συγγνώμη» για τον πόνο που προκλήθηκε.

«Πολέμησα τον ρατσισμό σε όλη μου τη ζωή»

Ο Corbyn αρνείται ότι ήταν «μέρος του προβλήματος» και ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι δεν θα εγκαταλείψει το Εργατικό Κόμμα.
«Φυσικά όχι. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος του Εργατικού Κόμματος, έγινα μέλος από τα 16 μου, πολέμησα τον ρατσισμό σε όλη μου τη ζωή και θα πολεμήσω τον ρατσισμό για το υπόλοιπο της ζωής μου», δήλωσε.
Πάντως, εκπρόσωπος των Εργατικών ανέφερε ότι υπό το πρίσμα των σχολίων που έκανε το Εργατικό Κόμμα ανέστειλε τη συμμετοχή του Corbyn εν αναμονή της έρευνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης