Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Σοκάρουν οι υπολογισμοί της αξίας έναντι του ρίσκου στις μετοχές της Wall Street

Nomura: Σοκάρουν οι υπολογισμοί της αξίας έναντι του ρίσκου στις μετοχές της Wall Street
Μειώνουν την έκθεσή τους οι επενδυτές στη Wall Street, όπως υποστηρίζει η Nomura
Μεγάλο κίνδυνο εκτιμούν οι επενδυτές σε ό,τι αφορά το αμερικανικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Nomura.
Πέρα από τους τρομακτικούς πηχυαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης για την κατάσταση στο χρηματιστήριο, στις αγορές επικρατεί πανικός, καθώς οι πωλητές έχουν τον απόλυτο έλεγχο της αγοράς, σέρνοντας τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, κάτω από τις 3.300 μονάδες.

Στο παιχνίδι έχουν, μάλιστα, μπει και μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές, καθώς οι διαχειριστές κεφαλαίων μειώνουν την έκθεσή τους από 93ο εκατοστημόριο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια «πρόσθετη πηγή εφοδιασμού».

Επιπροσθέτως, η Nomura προειδοποιεί ότι, πέρα από το σοκ που προκλήθηκε θέτοντας σε κίνδυνο την Αξία (Value at risk ή VaR) -σε μια αγορά όπου ο φόβος και η αβεβαιότητα λειτουργούν ως εναλλακτική επενδυτική επιλογή- θα υπάρξει πολυήμερη έκρηξη της μεταβλητότητας (συντριβή UP στο ivol).

Ως εκ τούτου, οι συστηματικοί επενδυτές που βασίζονται σε κανόνες θα παράγουν μηχανικά ροές «de-grossing», επειδή πρέπει να μειώσουν την έκθεσή τους.

Τέλος, η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία σημειώνει πως ο λόγος του δείκτη των options έναντι του spot δείκτη «δείχνει» επίσης μεταβλητότητα (με τον S&P 500 να βρίσκεται περίπου στις 3.300 και τα ομόλογα του σύνθετου τεχνολογικού δείκτη Nasdaq QQQ να διαπραγματεύονται στα 283,67 δολ.), ενώ τα μοχλευμένα ETFs που πουλήθηκαν μέχρι το τέλος της χθεσινής συνεδρίας (28/10) έφτασαν τα 6 δισεκ. δολ.
Σημειώνεται πως κάθε κίνηση στο ύψος του 1% αντιστοιχεί σε επιπλέον Delta ύψους 700 χιλ. δολ. (το Delta είναι η διαφορά της τιμής ενός παραγώγου έναντι της τιμής του υποκείμενου προϊόντος του), κάτι που σημαίνει πως πρέπει να περιμένουμε είτε μεγάλη βουτιά είτε μεγάλο άλμα καθώς επίκεινται πολλές λήξεις – πόσω μάλλον από τη στιγμή που η αβεβαιότητα που προκαλούν οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Για τη σημερινή συνεδρία, η Nomura αναφέρει ως σημείο στήριξης τις 3.265 μονάδες, αλλά η μεταβλητότητα ενισχύεται...

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης