Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προχωρά το deal της Olympia του Π. Γερμανού στην Πολωνία - Στον όμιλο Iliad το 40% της Play - Πράσινο φως από την Κομισιόν

tags :
Προχωρά το deal της Olympia του Π. Γερμανού στην Πολωνία - Στον όμιλο Iliad το 40% της Play - Πράσινο φως από την Κομισιόν
Πράσινο φως Κομισιόν στην εξαγορά της Play του ομίλου Olympia
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ενέκρινε, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Συγχωνεύσεων, την εξαγορά της Play Communications S.A., εταιρίας του ελληνικού ομίλου Olympia Development στην Πολωνία, με έδρα το Λουξεμβούργο, από την γαλλική Iliad S.A.
Οπως αναφέρει η Κομισιόν, η Iliad ελέγχεται από τον κ. Xavier Niel και δραστηριοποιείται ως πάροχος σταθερών και κινητών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σταθερού Διαδικτύου και τηλεόρασης στη Γαλλία και κινητών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ιταλία.
Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συναλλαγή δεν θα δημιουργούσε προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένης της απουσίας οριζόντιων αλληλεπικαλύψεων μεταξύ των δραστηριοτήτων των εταιρειών, καθώς δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές χώρες.

Τί έγραφε το bankingnews.gr τη Δευτέρα 21/09/2020 - 16:03
 
Η γαλλική εταιρεία Iliad συμφώνησε να εξαγοράσει την πολωνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Play έναντι συνολικού τιμήματος 2,2 δισ. ευρώ, καθώς επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη.
Η Iliad του Γάλλου δισεκατομμυριούχου, Xavier Niel, πρόσφερε την τιμή των 39 ζλότι ανά μετοχή της Play και έχει δεχτεί δεσμευτικές προσφορές των δύο μετόχων που ελέγχουν την Play - της ελληνικής εταιρείας Olympia Development, συμφερόντων του γνωστού έλληνα επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και της ισλανδικής Novator Partners - για το πακέτο μετοχών τους 40%, όπως μετέδωσε το Bloomberg.
Βάση της συμφωνίας η Olympia Development θα λάβει 440 εκατ. ευρώ για το 20% που κατέχει στη Play.
Η προσφορά της Iliad είναι κατά 39% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της πολωνικής εταιρείας την Παρασκευή.
«Η Iliad έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά ενός πακέτου ελέγχου 40% από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Play με την ίδια τιμή (δηλαδή 39 ζλότι ανά μετοχή), η οποία θα δώσει στην Iliad την πλειοψηφία των θέσεων στο Συμβούλιο Διευθυντών της Play», ανέφερε η Iliad σε ανακοίνωσή της.
Η συμφωνία, που γίνεται με μετρητά και χρέος, δείχνει τη φιλοδοξία της Niel να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασής της μετά τις εξαγορές που έκανε στη από την Ιρλανδία και την Ιταλία.
Η Play Communications, που είναι η νεότερη από τις τέσσερις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Πολωνίας, άρχισε τη λειτουργία της το 2007 και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει κυρίαρχος της αγοράς με μερίδιο 29% και 15 εκατομμύρια συνδρομητές. Το 2017 εισήχθη στο πολωνικό χρηματιστήριο.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης