Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το νέο lockdown πρόκειται να συρρικνώσει κατά 15% το ΑΕΠ

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το νέο lockdown πρόκειται να συρρικνώσει κατά 15% το ΑΕΠ
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας διαπίστωσε ότι το συνολικό κόστος της στήριξης των επιχειρήσεων θα ανέλθει στα 15 δισ. ευρώ για κάθε μήνα.
Η επιβολή εκ νέου lockdown στη Γαλλία θα προκαλέσει πτώση της οικονομικής δραστηριότητας κατά περίπου 15%, εκτίμησε την Πέμπτη (20/10) ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.
Υπενθυμίζοντας ότι στην πρώτη καραντίνα η δραστηριότητα μειώθηκε κατά 30%, κυρίως λόγω της «κατάρρευσης του κατασκευαστικού τομέα» η κυβέρνηση στοχεύει αυτή τη φορά, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που λαμβάνονται για τη στήριξη των επιχειρήσεων, σε μια επιβράδυνση της τάξης του 15%. 
Ο υπουργός είπε επίσης ότι το συνολικό κόστος της οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του lockdown θα ανέλθει στα 15 δισ. ευρώ για κάθε μήνα. 
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα ισχύσουν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, όμως ενδέχεται να παραταθούν. 

Τα μέτρα

Ο Le Maire δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα εισαγάγει φοροαπαλλαγές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είναι πρόθυμοι να μην εισπράξουν ένα μέρος του ενοικίου που τους οφείλουν εταιρείες οι οποίες αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω των μέτρων. Από το μέτρο αυτό θα επωφεληθούν οι εταιρείες με λιγότερους από 250 εργαζόμενους που διατάχθηκαν να κλείσουν, καθώς και ξενοδοχεία και εστιατόρια. 
Για την περίοδο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, οι ιδιοκτήτες που θα αρνηθούν να εισπράξουν ενοίκια τουλάχιστον ενός μήνα θα λάβουν φοροαπαλλαγή ίση με το 30% του ενοικίου αυτού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης