Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους - Επιβεβαίωση ΒN

tags :
Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους -  Επιβεβαίωση ΒN
To παρασκήνιο μέχρι την νομοθέτησή του
Έκτακτο επίδομα της τάξης των 400 ευρώ θα δοθεί σε δικηγόρους, οικονομολόγους και μηχανικούς αποφάσισε τελικά το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θα δοθεί στα ελεύθερα επαγγέλματα που επλήγησαν από το πρώτο κύμα του κορωνοιού.
Να θυμίσουμε ότι από τον Ιούλιο, πολύ πριν από τους άλλους, το bankingnews.gr έγραφε ότι θα δοθεί έκτακτο επίδομα στους δικηγόρους μετά από παρέμβαση του Δημήτρη Βερβεσού στην κυβέρνηση καθώς ήταν από τους λίγους κλάδους που ενώ είχαν πληγεί –είχαν κλείσει τα δικαστήρια - δεν είχε δοθεί κάποιο βοήθημα. (https://bankingnews.gr/index.php?id=509693)
Είχε αποφασιστεί, λοιπόν, να δοθεί αλλά δεν είχε ενταχθεί σε κάποια από τα νομοσχέδια. Ο λόγος ήταν ότι ήθελαν να ενταχθούν και άλλοι κλάδοι των ελεύθερων επαγγελμάτων σε αυτό το βοήθημα καθώς ήταν αδικία να δοθεί μόνο στους δικηγόρους. Άλλωστε, το επίδομα όπως έχουμε γράψει θα προκύψει από τις εισφορές όλων των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ και ειδικά από την εισφορά των 10 ευρώ που δίνει κάθε επαγγελματίας υπέρ του ειδικού λογαριασμού ανεργίας ΟΑΕΔ.
Το ερώτημα που δημιουργήθηκε, λοιπόν, γιατί να πάρουν οι δικηγόροι από τον κουμπαρά αυτό στον οποίον έχουν συνεισφέρει και οι άλλοι… Αποφασίστηκε, λοιπόν, με συνοπτικές διαδικασίες να δοθεί το επίδομα σε όλους τους κλάδους. Αλλά δημιουργήθηκε και άλλο ένα πρόβλημα. Οι τρεις κλάδοι αριθμούν πολλά άτομα και αν μπουν έτσι χωρίς κριτήρια, το επίδομα θα είναι πενταροδεκάρες. Άρα έχανε όλο το νόημα αυτή έκτακτη επιδότηση. Τελικά αποφασίστηκε να μπουν εισοδηματικά κριτήρια και από τους τρεις κλάδους προκειμένου να είναι δίκαιη η κατανομή του βοηθήματος.
Το βοήθημα θα είναι γύρω στα 400 ευρώ και θα ενταχθεί με τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που είναι σε διαβούλευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης