Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς διαμορφώθηκε η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

tags :
Πώς διαμορφώθηκε η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Οκτώβριο
της Εύας Οικονομάκη
Σημαντικές απώλειες εξακολουθούν να καταγράφουν οι αερομεταφορές, με τον αριθμό των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη να συνεχίζει να βαίνει μειούμενος.
Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις ο αριθμός των αεροπορικών δρομολογίων συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο το διάστημα από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου.

O χάρτης των αερομεταφορών στην Ελλάδα

Ειδικά για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol, ο αριθμός των πτήσεων εσωτερικού που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Οκτωβρίου ήταν ελαφρώς μειωμένος σε ποσοστό 3% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό στις 9 Οκτωβρίου.
Σε επίπεδο διεθνών πτήσεων, τα δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό 14% (175 πτήσεις) στις 23 Οκτωβρίου συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό στις 9 Οκτωβρίου, ενδεικτικό της σημασίας που έχει η γερμανική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.
Μάλιστα, αυτή είναι και η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος που καταγράφηκε από το Eurocontrol το διάστημα 9-23 Οκτωβρίου.
Αντίθετα, ο αριθμός των πτήσεων με τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εισερχόμενοι τουρισμού για την Ελλάδα, τη Βρετανία, παρουσίασε μικρή πτώση κατά 2% (110 πτήσεις).

Η εικόνα των άλλων χωρών

Τη μεγαλύτερη μείωση σε επίπεδο πτήσεων εσωτερικού κατέγραψαν η Γαλλία και η Πολωνία, με τον αριθμό των δρομολογίων μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο να έχει συρρικνωθεί σε ποσοστό 12%.
Στον αντίποδα, άνοδο των πτήσεων εσωτερικού μέσα στον Οκτώβριο κατέγραψαν η Σουηδία σε ποσοστό 9% και η Δανία σε ποσοστό 2%.
Αυξητικά κινήθηκαν οι πτήσεις και για την Τουρκία σε ποσοστό 2%, καθώς και για το Μαρόκο, το οποίο… απογειώθηκε σημειώνοντας άνοδο των δρομολογίων εντός των συνόρων του σε ποσοστό 27%, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Eurocontrol.
Σε επίπεδο διεθνών πτήσεων, η αεροπορική διασύνδεση Ιταλίας-Γαλλίας ενισχύθηκε σε ποσοστό 4%. Ανοδικά κινήθηκε σε μικρό ποσοστό της τάξης του 2% ο αριθμός των πτήσεων μεταξύ Γαλλίας-Πορτογαλίας, ενώ οριακή αύξηση σημείωσαν τα δρομολόγια Γαλλίας-Γερμανίας.
Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στον αριθμό πτήσεων μεταξύ Γερμανίας-Ελβετίας σε ποσοστό 35%.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης