Γενικό lockdown σε ΕΕ προτείνει η Merkel - Θεσπίζεται κοινή φόρμα εντοπισμού επιβάτη

Γενικό lockdown σε ΕΕ προτείνει η Merkel - Θεσπίζεται κοινή φόρμα εντοπισμού επιβάτη
Της Ρούλας Κωνσταντοπούλου
Οι ηγέτες της ΕΕ προσπαθούν να ισορροπήσουν σε ένα τεντωμένο σχοινί. Για να προστατεύσουν τις ζωές των πολιτών και τις οικονομίες τους.
Το ίδιο και ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Που θα ανακοινώσει σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, νέα μέτρα.
Με στόχο να αποφευχθεί το lockdown, που δεν αντέχει η ευάλωτη ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, ανεξάρτητα από τη διαβάθμιση κινδύνου των περιοχών και μια σειρά άλλων στοχευμένων μέτρων στις “πορτοκαλί” περιοχές.
Πάνω-κάτω το μοτίβο μέτρων είναι παρόμοιο σε όλη την Ευρώπη. Τοπικά κλειδώματα, απαγόρευση κυκλοφορίας και περιφερειακοί περιορισμοί.
Έτσι η Ευρώπη, προσπαθεί να καταπολεμήσει την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Ανγκελα Μέρκελ: “Γενικό lockdown στην Ευρώπη”

Αν και οι οικονομίες της γηραιάς ηπείρου δεν φαίνεται να αντέχουν κλειδώματα -ακόμα και ημι-lockdown η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ πρότεινε στη Σύνοδο Κορυφής, χθες Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, αυτό που απεύχονται άπαντες.
Ένα γενικό lockdown στην Ευρώπη.
Η πρόταση της έρχεται λίγες ώρες αφ’ ότου επέβαλλε, ουσιαστικά “καραντίνα” στην χώρα της, κάτι που έχει εξοργίσει τους κλάδους εστίασης και τουρισμού, στην Γερμανία.
Μάλιστα ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Εστίασης Dehoga Γκίντο Τσέλικ διαμαρτύρεται λέγοντας ότι “δεν μπορεί πάντα εμείς να πληρώνουμε τα σπασμένα”.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Politico Ντέιβιντ Χέρτσενχορν, η Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε μαζικά lockdown στην Ευρώπη, στη διάρκεια της διαδικτυακής Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για τους τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας.
Οι ηγέτες τελικά συμφώνησαν στην Σύνοδο Κορυφής να διατηρήσουν τα εσωτερικά σύνορα ανοιχτά. Ακόμη και εν μέσω μέτρων lockdown και άλλων περιορισμών για την αναχαίτιση της μόλυνσης.

Κοινή ευρωπαϊκή Passenger Location Form

Στην Σύνοδο Κορυφής αποφασίστηκε να καθιερωθεί κοινή ευρωπαϊκή Passenger Location Form (φόρμα εντοπισμού επιβάτη).
Καθώς και η συνεργασία μεταξύ των κρατών σε περίπτωση που το σύστημα υγείας κάποιας χώρας υφίσταται πίεση.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS