Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ανησυχία για τη γαλλική οικονομία, παρά την αύξηση του ΑΕΠ κατά 18,2% στο γ' 3μηνο του 2020 - O κίνδυνος για... double dip λόγω lockdown

Ανησυχία για τη γαλλική οικονομία, παρά την αύξηση του ΑΕΠ κατά 18,2% στο γ' 3μηνο του 2020 - O κίνδυνος για... double dip λόγω lockdown
Παρά την ανάκαμψη, η γαλλική οικονομία δεν έχει επιστρέψει τα προ κρίσης επίπεδα
Παρά την ανάκαμψη που παρατηρήθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2020, λόγω της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, η γαλλική οικονομία δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Σύμφωνα με τη γαλλική στατιστική αρχή, το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 18,2% το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2020.
Το δεύτερο τρίμηνο είχε συρρικνωθεί κατά 13,7%, καθώς τον Απρίλιο επιβλήθηκε lockdown.
«Η μεγάλη αύξηση του γαλλικού ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο δεν είναι παρηγοριά για την κυβέρνηση και τους πολίτες της Γαλλίας, που πλέον έχουν έρθει αντιμέτωποι με νέο lockdown» επισημαίνει ο Andrew Kenningham από την Capital Economics.
Σύμφωνα με τη γαλλική στατιστική αρχή, παρά τη βελτίωση κατά τη θερινή περίοδο «το ΑΕΠ παρέμεινε αρκετά κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα».
Σε ετήσια βάση, η μείωση του ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο του 2020 είναι της τάξης του 4,3%.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, ανακοίνωσε νέο lockdown αρχής γενομένης από την Παρασκευή.
«Θα πρέπει να αποδεχθούμε την ιδέα ενός doupble dip (σσ. μια νέα ύφεση που ακολουθεί μια σύντομη περίοδο ανάκαμψης, έπειτα από ύφεση).
καθώς η οικονομία πλήττεται από τους νέους περιορισμούς» επισημαίνει ο Claus Vistesen, οικονομολόγος της Pantheon Macro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης