Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Η Γαλλία βρίσκεται στο στόχαστρο φανατικών δολοφόνων

Süddeutsche Zeitung: Η Γαλλία βρίσκεται στο στόχαστρο φανατικών δολοφόνων
Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο Γερμανικός Τύπος για τις φρικτές δολοφονίες που σημειώθηκαν στην Νίκαια της Γαλλίας, από τρομοκράτες
H Γαλλία δεν επιζητεί την πρόκληση, βρίσκεται στο στόχαστρο φανατικών δολοφόνων σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung μετά τις αποκρουστικές δολοφονίες που σημειώθηκαν στην Νίκαια στις 29 Οκτωβρίου, προκαλώντας εκ νέου παγκόσμιο σοκ από την τρομοκρατία.
Η εφημερίδα σχολιάζει:
«Η Γαλλία είναι εξασθενημένη.
Το νέο lockdown ξεκινά, αλλά η χώρα δεν έχει συνέλθει ακόμα από το πρώτο.
Τώρα που η κοινωνική ζωή παγώνει, οι τρομοκράτες σπέρνουν το φόβο.
Εδώ βοηθά μόνο ένα κράτος που απορρίπτει τις υστερίες και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Μια επίπτωση της πανδημίας είναι η εσωστρέφεια τόσο σε ιδιωτικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Όμως .
Την αποκρουστική επίθεση νεαρού ισλαμιστή στο καθεδρικό ναό της Νίκαιας της Γαλλίας σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Τώρα είναι η ευκαιρία για το μετριοπαθές Ισλάμ να δείξει ότι αποδέχεται τις αξίες της Ευρώπης

Σε πρωτοσέλιδο σχόλιο με αφορμή την δολοφονική επίθεση νεαρού ισλαμιστή στη Νίκαια η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει με τίτλο "Τρομοκρατία στη Νίκαια":
«Το ερώτημα είναι αν μετριοπαθείς ιμάμηδες είναι σε θέση να πλησιάσουν και να επηρεάσουν τέτοιου είδους μοναχικούς λύκους πριν σπείρουν το θάνατο και το μίσος, πριν ωθήσουν κοινωνίες σε ένα πόλεμο πολιτισμών.
Η ριζοσπαστικοποίηση δεν λαμβάνει χώρα πια σε τεμένη.
Μόνο οι μουσουλμάνοι είναι σε θέση να σταματήσουν τέτοια άτομα.
Τώρα είναι η ευκαιρία για το μετριοπαθές Ισλάμ να δείξει ότι αποδέχεται τη κοσμικότητα, αλλά και τις αξίες της Ευρώπης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης