ΗΠΑ - Εκλογές 2020: Trump ή Biden - Δύο εντελώς διαφορετικές υποψήφιες πρώτες οικογένειες

ΗΠΑ - Εκλογές 2020: Trump ή Biden - Δύο εντελώς διαφορετικές υποψήφιες πρώτες οικογένειες
Αν εξετάσει κάποιος τις δύο υποψήφιες πρώτες οικογένειες θα διαπιστώσει τις εντελώς διαφορετικές προσωπικές ιστορίες των δύο προεδρικών υποψηφίων και το πώς εμπλέκονται οι σύζυγοι και τα παιδιά τους στην μάχη για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου
Δεδομένου ότι είναι και οι δύο εβδομηντάρηδες, ο D. Trump και ο J. Biden έχουν αμφότεροι πολυμελείς οικογένειες με κάποια, μάλιστα, από τα μέλη τους να βρίσκονται συχνά στο φως της δημοσιότητας, ενώ άλλα να μην απασχολούν ποτέ τα μέσα ενημέρωσης.
Αν εξετάσει κάποιος τις δύο υποψήφιες πρώτες οικογένειες θα διαπιστώσει τις εντελώς διαφορετικές προσωπικές ιστορίες των δύο προεδρικών υποψηφίων και το πώς εμπλέκονται οι σύζυγοι και τα παιδιά τους στην μάχη για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου.
 
Ο οίκος Trump
 
Και τα τρία παιδιά του Trump με την πρώτη του σύζυγο Ivana έχουν έναν σημαντικό ρόλο στην πολιτική και επιχειρηματική ζωή του.
Το μεγαλύτερο, ο D. Trump Junior, είναι αφοσιωμένος στον προεκλογικό αγώνα του πατέρα του και ιδιαίτερα δημοφιλής με τους πιστούς στον Trump και με τους μεγάλους χρηματοδότες του.
Μεγάλο ταλέντο στις λεκτικές επιθέσεις, ξεσπάει με οργή εναντίον όσων ο πατέρας του θεωρεί εχθρούς του --τα μέσα ενημέρωσης, τους αριστερούς και αξιωματούχους του "βαθέος κράτους" που επιχειρούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο.
Ο 42χρονος D. Trump Junior είναι παθιασμένος κυνηγός, εμφανίζεται συχνά με γένια, τζιν και καρό πουκάμισο στην προσπάθειά του να καλλιεργήσει το προφίλ του καθημερινού Αμερικανού παρότι είναι γιος του προέδρου.
Είναι ακόμη πιο παθιασμένος από τον πατέρα του με το Twitter, όπου διαθέτει 5,8 εκατομμύρια ακολούθους και φήμες τον θέλουν να έχει και ο ίδιος βλέψεις για την προεδρία.
Έχει πέντε παιδιά με την πρώην σύζυγό του V.H. Trump και η σημερινή σύντροφός του είναι η K. Golfoyle μια πρώην παρουσιάστρια του Fox News και, φυσικά, ένθερμη υποστηρίκτρια του προέδρου Trump.
Η 38χρονη αδελφή του D. Trump Junior, η Ivanka, κατέχει τον επίσημο τίτλο του "προεδρικού συμβούλου" και είναι βασικό μέλος του στενού κύκλου του Λευκού Οίκου.
Οι κατηγορίες για οικογενειοκρατία αυξήθηκαν όταν η Ivanka ξεκίνησε να παρίσταται στις συναντήσεις του Trump με άλλους προέδρους χωρών, ενώ είχε ποζάρει μαζί του για τις επίσημες φωτογραφίες της G20 μαζί με άλλους παγκόσμιους ηγέτες.
Ο Trump είχε πει το 2018 ότι είχε μπει στον πειρασμό να την ορίσει πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ την είχε ρωτήσει αν ήθελε να τεθεί επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά εκείνη το αρνήθηκε.
Σύζυγος της Ivanka είναι ο J. Kushner, ένας ακόμη από τους στενότερους συμβούλους του Trump με αρμοδιότητες μεταξύ των οποίων και σημαντικό κομμάτι των λανθασμένων κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού και της αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή.
Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά.
Ο D. Trump Junior και ο νεώτερος αδελφός του, ο 36χρονος Eric, έχουν ουσιαστικά αναλάβει όλες τις δραστηριότητες των οικονομικών επιχειρήσεων του Trump όσο ο ίδιος ο πρόεδρος και η Ivanka εργάζονται στην Ουάσινγκτον.
Ο Eric ο οποίος είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Οργανισμού Trump, συμμετέχει στις επιθέσεις της οικογένειας μέσα από τα social media.
Ο πρόεδρος Trump έχει ένα ακόμη παιδί, την Τifany, από τον εξαετή γάμο του με την Marla Maypls.
Η 27χρονη Τifany έχει διατηρήσει χαμηλό πολιτικό προφίλ, αλλά είχε μιλήσει στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, ενώ το 2018 απέσπασε αντιφατικά σχόλια όταν γιόρτασε δημοσίως με τους φίλους της τον Μήνα Υπερηφάνειας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στις ΗΠΑ, παρότι ο πρόεδρος Trump δεν αναγνωρίζει τους εορτασμούς αυτούς.
Το μικρότερο παιδί του Trump, ο 14χρονος Barron ζει στον Λευκό Οίκο μαζί με τον πατέρα του και την μητέρα του, την Πρώτη Κυρία Melania Trump.
 
Ο οίκος Biden
 
Η ζωή του J. Biden έχει σημαδευτεί από δύο τραγωδίες: όταν η πρώτη σύζυγός του και η κόρη του σκοτώθηκαν σε τροχαίο το 1972 και όταν ο γιος του Bo πέθανε από καρκίνο στα 46 του, το 2015.
Ο Biden παντρεύτηκε την Nilia Hunetr το 1966 όταν εκείνος σπούδαζε Νομική και εκείνη ήταν δασκάλα.
Και τα τρία παιδιά τους ήταν μέσα στο αυτοκίνητο με την Nilia και πήγαιναν να αγοράσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο όταν το οικογενειακό τους αυτοκίνητο χτυπήθηκε από ένα φορτηγό.
Η Nilia και η κόρη τους, Nayomi, ενός έτους, σκοτώθηκαν ενώ ο Bo και ο Hunter τραυματίστηκαν σοβαρά.
Ο Biden, ο οποίος επρόκειτο να γίνει γερουσιαστής, μεγάλωσε τα δύο παιδιά του με τη βοήθεια της αδελφής του, Valery.
Επί χρόνια κυκλοφορούσε με τρένο καθημερινά, δύο ώρες να πάει και δύο να γυρίσει, από το σπίτι της οικογένειας στο Ντέλαγουερ προς την Ουάσινγκτον.
Ο Biden έχει συχνά μιλήσει για το πώς η σχέση του με τους γιους του τον βοήθησε να διαχειριστεί το πένθος του ενώ έχτιζε την καριέρα του και το 1977 παντρεύτηκε την δεύτερη, σημερινή σύζυγό του, Jill.
Ο Bo φέρεται ότι κληρονόμησε την αγάπη του πατέρα του να υπηρετεί τη δημόσια ζωή.
Υπηρέτησε στον στρατό στο Ιράκ και διετέλεσε πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης στο Ντέλαγουερ.
Αλλά ο Bo, ο οποίος έχει δύο παιδιά, πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015, λιγότερο από δύο χρόνια αφού διαγνώστηκε.
Λίγο μετά ο Biden εγκατάλειψε τις βλέψεις για την προεδρία το 2016.
Ο άλλος γιος του Biden, ο Hunter, έχει δώσει μάχη με τις εξαρτήσεις από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, και αποβλήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, όπου ήταν έφεδρος, το 2014, επειδή βρέθηκε θετικός σε εξέταση για κοκαϊνη.
Ο Hunter έχει βρεθεί στο επίκεντρο των επιθέσεων του Trump ενόψει των εκλογών.
Από το 2014 ως το 2019, όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος του B. Obama, ο Hunter ήταν μέλος του ΔΣ της Burisma, μιας ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου.
Ο Trump έχει κατηγορήσει τον Biden ότι επιδιώκει την απομάκρυνση του ανώτερου εισαγγελέα της Ουκρανίας για να προστατεύσει τον Hunter από έρευνα για διαφθορά.
Ο 50χρονος Hunter έχει παραδεχτεί ότι επέδειξε "λανθασμένη κρίση" στις επιχειρηματικές του συναλλαγές, αλλά αρνήθηκε ότι έκανε κάτι επιλήψιμο.
Σήμερα ο Hunter είναι ζωγράφος στο Λος Άντζελες και έχει τρία παιδιά με την πρώην σύζυγό του Καθλίν.
Έχει δύο ακόμη μικρότερα παιδιά, ένα με την δεύτερη σύζυγό του Melisa Koen, την οποία παντρεύτηκε τον περασμένο χρόνο μόλις έξι ημέρες μετά την γνωριμία τους.
Η 69χρονη σύζυγος του Biden, Jill, είναι καθηγήτρια και ενεργό μέλος της προεκλογικής του ομάδας, ενώ εμφανίζεται τακτικά σε προεκλογικές εκδηλώσεις.
Το ζευγάρι έχει μια κόρη, την 39χρονη Ashley.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS