Εκστρατεία μίσους κατά του Macron από τους μουσουλμάνους

Εκστρατεία μίσους κατά του Macron από τους μουσουλμάνους
Διαδηλώσεις στο Λονδίνο και σε άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στον αραβικό κόσμο
Ο Γάλλος πρόεδρος έχει μπει στο στόχαστρο των μουσουλμάνων μετά τη στάση του για τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ στο Charlie αλλά και την πολιτική του κατά του πολιτικού Ισλάμ.
Με ραγδαίους ρυθμούς εξαπλώνεται η εκστρατεία μίσους μουσουλμάνων κατά του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron, που στήριξε απόλυτα τα σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο περιοδικό Charlie Hebdo και υπεραμύνθηκε της ελευθερίας της έκφρασης.
Η μανία κατά του Macron εξαπλώθηκε και στο Λονδίνο με διαδηλωτές να συγκεντρώνονται έξω από τη γαλλική πρεσβεία κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Δεν θα δεχθούμε ασέβεια για τον αγαπημένο μας προφήτη»,
«Ο μεγαλύτερος τρομοκράτης της Γης είναι ο Macron» και «Η προσβολή δεν συνιστά ελευθερία λόγου».
Κάποιοι άλλοι κρατούσαν πανό που έδειχναν τον Γάλλο πρόεδρο ως ένα δαιμονικό πλάσμα.
Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανέφερε ενώ οι περισσότεροι διαδήλωναν ειρηνικά, ωστόσο υπήρξαν και προβλήματα.
Οι αστυνομικοί έκαναν τρεις συλλήψεις, οι δύο εκ των οποίων για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και ένας για κατοχή πυροτεχνημάτων, ενώ σε 13 έγιναν συστάσεις.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Macron και της Γαλλίας έγιναν και σε πλήθος μουσουλμανικών χωρών.
Μετά την προσευχή της Παρασκευής, συγκέντρωση έγινε στο Πακιστάν. Στο Αφγανιστάν έκαψαν τη γαλλική σημαία, ενώ σε Ινδία, Μπαγκλαντές και Ινδονησία έκαψαν το ομοίωμα του Μακρόν.
Συγκεντρώσεις έγιναν έξω από τη γαλλική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη και στη Μόσχα, ενώ αφίσες του τοποθετήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS