Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 25.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Ισπανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 25.000 κρούσματα σε 24 ώρες
Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 1.185.678 κρούσματα, αλλά ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez έχει δηλώσει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πάνω από 3 εκατομμύρια με βάση μελέτες και εκτιμήσεις
Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε η Ισπανία, καθώς οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό αυξήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες κατά 25.595 καταγράφοντας την υψηλότερη ημερήσια άνοδο από την έναρξη της πανδημίας και το δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ μετά τα 23.580 κρούσματα της Πέμπτης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Οι νεκροί στη χώρα αυξήθηκαν κατά 239, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 35.878.
Η ισπανική κυβέρνηση κήρυξε αυτήν την εβδομάδα κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας έξι μηνών για να προσπαθήσει να περιορίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Ο αριθμός των θανάτων εντός 24 ωρών ήταν χαμηλότερος από εκείνον της Τρίτης (267), που ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος του δεύτερου κύματος και εξακολουθεί να απέχει πολύ από τα σχεδόν 900 θύματα που είχαν καταγραφεί στην κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας στα τέλη Μαρτίου.
Το επίσημο σύνολο των λοιμώξεων ανέρχεται πλέον σε 1.185.678, αλλά ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez έχει δηλώσει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πάνω από 3 εκατομμύρια με βάση μελέτες και εκτιμήσεις.
Όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ισπανία καταφεύγει σε όλο και πιο δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, αν και λιγότερο αυστηρα από ό,τι στη Γερμανία ή στη Γαλλία.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρέχει στις περιφερειακές αρχές την εξουσία να περιορίζουν την ελεύθερη της μετακίνησης μέσω επιβολής lockdown και απαγόρευσης κυκλοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης