Συναγερμός στη Λυών: Ένοπλος πυροβόλησε και τραυμάτισε ελληνορθόδοξο ιερέα

Συναγερμός στη Λυών: Ένοπλος πυροβόλησε και τραυμάτισε ελληνορθόδοξο ιερέα
Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στη γαλλική πόλη διαφεύγει

(upd) Ένας 52χρονος Ελληνορθόδοξος ιερέας τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στη Λυών της Γαλλίας το Σάββατο (31/10/2020) στις 17:00 ώρα Ελλάδας.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης διαφεύγει.
Ο ιερέας φέρεται να είναι σοβαρά τραυματισμένος.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης πυροβόλησε τον ιερέα την ώρα που έκλεινε η εκκλησία.
Ο δράστης πυροβόλησε τον ιερέα ελληνικής καταγωγής με πριονωμένο κυνηγετικό όπλο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν το σημείο.
Οι δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο.
«Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

Άγνωστο το κίνητρο του δράστη

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ένας δράστης επίθεσης πυροβόλησε έναν ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής  δήλωσε δήμαρχος της Λυών Gregory Doucet σε σχόλιά του στην τηλεόραση.
Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη γαλλική πόλη είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 52χρονο ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Καταδίκη από το υπουργείο Εξωτερικών

Την επίθεση εναντίον Ορθοδόξου ιερέα, ελληνικής καταγωγής, πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών της Γαλλίας, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.

Ιερώνυμος: Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική η φρίκη

«Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη.
Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών. Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Τη δήλωση αυτή έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ προκειμένου να του εκφράσει την οδύνη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Ορθόδοξου ιερέα, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό όπου υπηρετούσε, στην πόλη Λυών της Νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Michel: Καταδικάζουμε τη φρικτή επίθεση σε βάρος του Ελληνορθόδοξου ιερέα στη Λυών

Στην καταδίκη της επίθεσης σε βάρος ελληνορθόδοξου ιερέα που σημειώθηκε στη Λυών προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λυών» τόνισε ο Charles Michel συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».
«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη #στη δημοκρατία» κατέληξε ο Michel.

www.bankingnews.gr


bankingnews.gr

BREAKING NEWS