Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθολικό lockdown στην Αγγλία από 5/11 έως τις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Johnson

Καθολικό lockdown στην Αγγλία από 5/11 έως τις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Johnson
«Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε δράση, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Καθολικό lockdown από την Πέμπτη 5/11/2020 έως τις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson το Σάββατο 31/10/2020.
«Από την Πέμπτη έως τις αρχές Δεκεμβρίου πρέπει να μείνετε στο σπίτι, μπορείτε να βγείτε μόνο για συγκεκριμένους λόγους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε δράση, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τις pubs, τα εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα λιανικής σε ολόκληρη την Αγγλία, λόγω των επιστημονικών προβλέψεων για έναν θανατηφόρο χειμώνα από τον Covid -19 εκτός εάν λάβει δρακόντεια μέτρα.
Ο Johnson παρουσίασε τα μέτρα ως μέρος μιας νέας δέσμης περιορισμών που θα καλύπτει όλη την Αγγλία.
Όμως, μέτρα, τα οποία τίθενται σε ισχύ την Πέμπτη και θα διαρκέσουν έως τις 2 Δεκεμβρίου 2020, ισοδυναμούν με ένα εθνικό lockdown στο οποίο αντιστάθηκε μέχρι τελευταία στιγμή ο Johnson λόγω της ζημιάς που θα προκαλέσει στη βρετανική οικονομία.
Η ανακοίνωση του lockdown, μετά από μια έντονη μέρα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου ευθυγραμμίζει την Αγγλία με τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία, που προχώρησαν σε παρόμοια δραστικά μέτρα.
Το μέτρο αυτό δεν αφορά τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς το μέτρο της καραντίνας εμπίπτει στην αρμοδιότητα των αρχών της κάθε βρετανικής επαρχίας.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης