Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Στους 60 οι νεκροί και σχεδόν 900 οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

Τουρκία: Στους 60 οι νεκροί και σχεδόν 900 οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης
Στα συντρίμμια εντοπίστηκαν παγιδευμένοι και διασώθηκαν μέχρι στιγμής 104 άτομα
Στους 60 έφτασαν οι νεκροί στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή (30/10/2020),  ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στα κατεστραμμένα κτίρια.
Με τα περιθώρια για τους εγκλωβισμένους στα ερείπια να στενεύουν, τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν ζωντανούς που εγκλωβίστηκαν.
Για 33 ώρες ήταν παγιδευμένος  κάτω από τα ερείπια ένας 70χρονος που ανασύρθηκε ζωντανός το πρωί της Κυριακής 1/11.
Στο μεταξύ, τα θύματα του σεισμού, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωση έφτασαν τα 60.
Νωρίτερα την Κυριακή 1/11 ο Τούρκος πρόεδρος R.T. Erdogan ανακοίνωσε ότι 58 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής στο Αιγαίο που έπληξε κυρίως την επαρχία της Σμύρνης.
«Είμαστε αποφασισμένοι να θεραπεύσουμε τις πληγές των αδελφών μας στη Σμύρνη, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό», είπε ο Erdogan μιλώντας στο έβδομο τακτικό συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Στο μεταξύ,  896 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων AFAD, ενώ στα συντρίμμια εντοπίστηκαν παγιδευμένοι και διασώθηκαν μέχρι στιγμής 104 άτομα.
Μέχρι στιγμής συνολικά 682 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ 214 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, 8 από αυτούς σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Επίσης, σύμφωνα με την AFAD, μέχρι τις 09:30 το πρωί τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) της Κυριακής 1/11 είχαν γίνει συνολικά 850 μετασεισμοί γίνει αισθητοί στην Τουρκία, εκ των οποίων οι 40 ήταν μεγαλύτεροι των 4 βαθμών.
Πάντως, σύμφωνα με αξιωματούχους, 20 κτίρια καταστράφηκαν στην περιοχή Μπαϊρακλί της Σμύρνης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης