Διεθνή

Ιράν – κορωνοΐός: Από τη Δευτέρα 2/11 περιορισμοί στις μετακινήσεις από και προς τις πληγείσες πόλεις – Ακόμη 434 νέοι θάνατοι

Ιράν – κορωνοΐός: Από τη Δευτέρα 2/11 περιορισμοί  στις μετακινήσεις από και προς τις πληγείσες πόλεις – Ακόμη 434 νέοι θάνατοι
Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 2/11
Περιορισμούς στις μετακινήσεις από και προς τις πλέον πληγείσες πόλεις από την επιδημία του νέου κορωνοϊού επέβαλλε το Ιράν, μετά την καταγραφή νέων θανάτων και κρουσμάτων.
Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 2/11 έως και την Παρασκευή, όπως διευκρίνισε η επίσημη τηλεόραση στην ιστοσελίδα της επικαλούμενη εντολή του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αφορά  τις πρωτεύουσες 25 επαρχιών που κατατάσσονται στις "κόκκινες" περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Τεχεράνη.
Έτσι, οι κάτοικοι αυτών των πόλεων θα απαγορεύεται να βγαίνουν από αυτές και οι μη κάτοικοι θα απαγορεύεται να εισέλθουν.
Οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων θα ελέγχονται, ενώ οι περιορισμοί δεν εφαρμόζονται από τα δημόσια μέσα μεταφοράς και σε περίπτωση μη τήρησης του μέτρου αυτού, οι κάτοικοι κινδυνεύουν με πρόστιμο 5 εκατ. ριάλ (15 ευρώ).
Σημειώνεται ότι ήδη είχαν τεθεί νέοι περιορισμοί στις πόλεις αυτές το Σάββατο 31/10 , με αποτέλεσμα να κλείσουν ορισμένοι δημόσιοι χώροι και εμπορικά καταστήματα.
Το Ιράν, που είναι η πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία της Covid-19 στη Μέση Ανατολή, κατέγραψε την Κυριακή 1/11 ακόμη 434 θανάτους λόγω Covid-19 και 7.719 μολύνσεις σε 24 ώρες.
Πλέον, ο συνολικός απολογισμός της επιδημίας στο Ιράν ανέρχεται σε 620.491 μολύνσεις, εκ των οποίων 35.298 θάνατοι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης