Τελευταία Νέα
Speculator

Ξεμπροστιάζει την οικογένεια Ταβουλάρη με εξώδικό του το Νεώριο - Μπαράζ καταγγελιών

Ξεμπροστιάζει την οικογένεια Ταβουλάρη με εξώδικό του το Νεώριο - Μπαράζ καταγγελιών
Το αίτημα για Γενική Συνέλευση της AXIS και οι απίστευτες κατηγορίες της Νεώριο (ONEX) κατά Ταβουλάρη για τα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας
Σφοδρή επίθεση στην εταιρία  AXIS εξαπολύει η Νεώριον απαντώντας με εξώδικο στο … εξώδικο της πρώτης η οποία  ζητά σύγκληση Γενικής Συνέλευσης της Νεώριον Συμμετοχών, με σκοπό να ληφθεί απόφαση και να δοθεί εντολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε:

- Να επανέλθει σε καθεστώς νομιμότητας η λειτουργία της θυγατρικής της Ναυπηγεία Σύρου, καθώς δεν έχει τηρηθεί και δεν τηρείται η δικαστική απόφαση για τη θέση της στη διαδικασία εξυγίανσης και υφίσταται κίνδυνος περαιτέρω βλάβης των συμφερόντων της Νεώριον Συμμετοχών και των Ναυπηγείων Νεωρίου, και

- Να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενέργεια για τη υπαγωγή της θυγατρικής της Ναυπηγεία Ελευσίνας σε διαδικασία εξυγίανσης, με φερόμενο επενδυτή το ίδιο πρόσωπο, που ευθύνεται για την τρέχουσα λειτουργία των Ναυπηγείων Νεωρίου εκτός του νόμιμου καθεστώτος εξυγίανσης και να αποτραπεί ο κίνδυνος βλάβης των συμφερόντων της Νεώριον Συμμετοχών και των Ναυπηγείων Ελευσίνος, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των Ναυπηγείων Νεωρίου.

Στο εξώδικό της η Νεώριον (όμιλος ONEX) το οποίο κοινοποιείται στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη , τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Ζαββό  και την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου αναφέρει ότι έλαβε με τεράστια απορία και έκπληξη την εξώδικη αίτηση  την οποία χαρακτηρίζει ως ψευδή, καταχρηστική, υποκριτική και υπόπτου προελεύσεως την ως άνω δήλωσή σας προς εμάς.

Ποιος είναι ο μέτοχος της Axis;

Η Νεώριον αναφέρει επίσης πως

«Όπως ήδη γνωρίζετε πραγματοποιήθηκε γενική Συνέλευση της εταιρείας μας την 10.09.2020 καθώς και των εταιρειών ΝΑΒΙΕΣ και ΝΑΒΙΕE την 21.09.2020 δίχως την παρουσία σας. Η τότε απουσία σας σε συνδυασμό με την παρούσα εξώδικη δήλωση, μας εγείρει πολλά και εύλογα ερωτηματικά τα οποία σας θέτουμε άμεσα:

•  Ενημερώστε μας ποιός είναι ο πραγματικός και αληθής μέτοχος της εταιρείας σας και για ποιό λόγο απέχει τόσα χρόνια από τα δρώμενα της ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε.
•  Ενημερώστε μας αν ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρείας AXIS είναι άτομο της οικογένειας Ταβουλάρη, για να διαπιστωθεί αν η παρούσα εξώδικως δήλωση συνδέεται ή όχι με την συμπεριφορά άλλων μελών της οικογένειας Ταβουλάρη σε σχέση με τη διαδικασία εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας.
•  Ενημερώστε μας αν το συγκεκριμένο ποσοστό του 24,02% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που ανήκε στον κ. Ιωάννη Ταβουλάρη μεταβιβάστηκε από αυτόν και σε ποιό χρονικό διάστημα καθώς στα μέσα της δεκαετίας του 2000 που λάμβαναν χώρα οι συγκεκριμένες μεταβιβάσεις συνέβαιναν τουλάχιστον περίεργα οικονομικά γεγονότα στην εταιρεία Ναυπηγεία Ελευσίνας Α.Ε.
   Εν συνεχεία από όσο γνωρίζουμε το συγκεκριμένο ποσοστό μεταβιβάστηκε στην εταιρεία AXIS. Την χρονική αλληλουχία των γεγονότων καθώς και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν σε αυτά, τη ζητούμε από εσάς για να δούμε αν στην ιστορία υπάρχουν πραγματικοί "δράκοι" και "πρίγκιπες".

Περίεργα οικονομικά ευρήματα

(γ) Λόγω του ελέγχου των οικονομικών της εταιρείας Ναυπηγεία Ελευσίνας από ορκωτούς ελεγκτές με σκοπό την υπαγωγή της στο άρθρο 106β, δ του ΠτΚ διαπιστώνονται περίεργα οικονομικά ευρήματα, για την ύπαρξη των οποίων θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αναλυτικά, ενώ πιθανόν θα χρειαστεί η συνδρομή σας στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, όπου θα πρέπει πιθανόν να εξηγηθούν διάφορα "ύποπτα" οικονομικά ζητήματα που κατέστησαν τα ναυπηγεία Ελευσίνας μία εταιρεία χρεωμένη περίπου 400.000.000 € !!!!!

(δ) Γνωρίζετε επίσης ότι γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια αναγέννησης και επαναλειτουργίας της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Γνωρίζετε επίσης τον τεράστιο γεωπολιτικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ναυπηγεία της Σύρου αλλά και θα διαδραματίσουν πρώτα ο Θεός τα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Ενημερώστε μας για το ποιοί βρίσκονται "πίσω σας" ή "δίπλα σας" για να γνωρίζουμε και εμείς και το Ελληνικό Κράτος εάν δι' υμών εξυπηρετούνται μη εθνικά και μη νατοϊκά συμφέροντα σχετιζόμενα με εχθρικές προς την Ελλάδα χώρες, γεγονός που έχει πολύ μεγάλη σημασία ειδικά στις ύποπτες μέρες που διανύουμε σήμερα.

(ε) Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε, αφού βγάλετε τις μάσκες της ανωνυμίας σας, να κάνουμε μία βόλτα στο νησί της Σύρου να ρωτήσετε τους εργαζομένους αλλά και την τοπική κοινωνία για τον ρόλο του ναυπηγείου που εσείς θέλετε να σταματήσετε, προφανώς αναπολώντας τις εποχές που υψώνονταν μαύρες σημαίες στο ναυπηγείο πριν την εξυγίανσή του από την εταιρεία ONEX. Αναπολείτε και την γενικότερη οικονομική εξαθλίωση που επικρατούσε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων εξαιτίας της μη λειτουργίας του ναυπηγείου.

Θα βάλετε χρήματα;

(στ) Θα θέλαμε επίσης να μας γνωρίσετε αν σκοπεύετε εσείς να βάλετε χρήματα ή αν έχετε υπ' όψιν σας κάποιον επενδυτή για να αναλάβει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη που δημιούργησαν οι διοικήσεις στις οποίες και εσείς συμμετείχατε (με ποιά άραγε ιδιότητα;), εκατομμύρια τα οποία κινδυνεύει να χρεωθεί ο ελληνικός λαός αν δεν προχωρήσει η διαδικασία της εξυγίανσης των συγκεκριμένων ναυπηγείων από την εταιρεία ONEX, που έχει ήδη περισώσει τα ναυπηγεία Σύρου, τα οποία θέλετε προφανώς να ξανακαταστρέψετε.

(ζ) Εμείς θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία σύγκλησης της ΓΣ της εταιρείας μας, θα θέλαμε όμως να μας απαντήσετε γραπτώς στα συγκεκριμένα ερωτήματα καθώς και άλλα που θα τεθούν στην ΓΣ που θα συγκληθεί, διότι απ' ότι φαίνεται κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν τα ναυπηγεία της Σύρου και της Ελευσίνας ως τσιφλίκι τους, που μπορούν να το κάνουν ό, τι θέλουν χωρίς έλεγχο και λογοδοσία. Δυστυχώς για αυτούς όμως και ευτυχώς για την χώρα μας, οι εποχές άλλαξαν.

ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ
και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Σας καλούμε όπως εντός 5 ημερών από τη λήψη της παρούσης μας απαντήσετε γραπτώς σε όλα τα ως άνω ερωτήματά μας, προκειμένου να ενημερωθούμε εμείς αλλά και να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές και εν συνεχεία θα σας απαντήσουμε για την ημερομηνία σύγκλησης της ΓΣ της εταιρείας μας».


Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης