Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διχασμένος ο Μητσοτάκης έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, δυσαρέσκεια στην μεσαία τάξη – Διαφωνίες και ευθύνες σε Χρυσοχοίδη - Χαρδαλιά

Διχασμένος ο Μητσοτάκης έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, δυσαρέσκεια στην μεσαία τάξη – Διαφωνίες και ευθύνες σε Χρυσοχοίδη - Χαρδαλιά
Τώρα, η μεσαία τάξη βάλλεται από μία κυβέρνηση που με εμμονικό τρόπο χτυπάει ένα πολύ μεγάλο μέρος του επιχειρείν, το οποίο στήριξε στις προηγούμενες εκλογές ΝΔ επειδή μείωσε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές
Έντονη διαφωνία ανάμεσα σε υπουργούς, λοιμωξιολόγους και συμβούλους του Πρωθυπουργού παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου με συνέπεια να ανακοινωθούν μέτρα τα οποία δεν ήθελε ο Πρωθυπουργός και το κυριότερο, θα αναγκαστεί να τα αντικαταστήσει με χειρότερα τις επόμενες ημέρες.
Καταρχήν, όπως λένε οι λοιμωξιολόγοι το Μαξίμου, με την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας αδράνησε σοβαρά στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης η οποία πλέον έχει περισσότερα κρούσματα από την Αττική και έχει υποπολλαπλάσιο αριθμό κατοίκων.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν 8πλάσια από τα 449 κρούσματα που διαγνώστηκαν στην Θεσσαλονίκη και η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που εξετάζεται πολύ σοβαρά το καθολικό lockdown στην συμπρωτεύουσα.

Πρόβλημα η Θεσσαλονίκη

Επίσης, το Υπουργείο Υγείας φαίνεται ανήμπορο να διαθέσει περισσότερες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και παρόλο που ανακοίνωσε ακόμα 45 νέες κλίνες, τα σοβαρά περιστατικά τα στέλνει εκτάκτως στην Αθήνα.
Έτσι παρ’ όλο που η Αττική εφάρμοσε μία πιο προσεκτική τακτική, στην Θεσσαλονίκη λίγο πριν επιβληθούν οι νέοι περιορισμοί, ακριβώς το τελευταίο βράδυ γέμισαν όλα τα μαγαζιά εστίασης διασπείροντας τον κορωνοιό παντού.
Η κατάσταση ξεφεύγει από τα χέρια της κυβέρνησης και υπάρχει συγκεκριμένη κριτική σε υπουργούς της κυβέρνησης.
Καταρχήν, διαπιστώθηκαν ελλιπείς έλεγχοι της αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη και ο «μουντζούρης» πέφτει σε 2 πρόσωπα.
Στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον Νίκο Χαρδαλιά που δεν «τράβηξαν αυτιά» στην Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης και τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας ενώ ακούγεται ότι πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές (αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης) προσπάθησαν να «προστατεύσουν» φίλους-μαγαζάτορες.
Έχει φτάσει στα αυτιά του κ. Μητσοτάκη αυτό πηγές έλεγαν ότι είναι έξαλλος με αυτή την συμπεριφορά.
Από εκεί και πέρα, έχουν διατυπωθεί μεγάλες διαφωνίες από μεριά υπουργών όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης που δεν πριμοδοτούν κανένα ενδεχόμενο ολικού lockdown ακόμα και αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα.
Και χάρις σε αυτή την άποψη, έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με τους λοιμωξιολόγους.

Διχασμένος ο Μητσοτάκης

 Όπως λένε οι πηγές μας, ο κ. Μητσοτάκης είναι η πρώτη φορά που φαίνεται στους συνομιλητές του διχασμένος και όπως θα προκύψει τις επόμενες μέρες, θα πάρει εκ νέου μέτρα για την Θεσσαλονίκη.
Οι υπουργοί έχουν μεταφέρει ένα αρνητικό κλίμα που υπάρχει στον παραγωγικό ιστό και της μεσαίας τάξης για την κυβέρνηση, το οποίο, όπως λένε δεν πρέπει να υποτιμηθεί καθόλου.
Τα μηνύματα που παίρνει από τους κοινωνικούς εταίρους δεν είναι ευχάριστα και δείχνουν ότι έχει διαρραγεί η σχέση που υπήρχε.
Κλείνει η εστίαση, οι χώροι αθλητισμού και πολιτισμού στην μισή χώρα και αυτό εμπεριέχει πλέον μεγάλη φθορά στο κόσμο της μεσαίας τάξης που πλέον σωρευτικά έχει «χτυπηθεί» το ίδιο επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με κυβέρνηση Τσίπρα οι υπερβολικοί φόροι είχαν στραγγαλίσει τον κόσμο της εστίασης σοβαρά.
Τώρα, η μεσαία τάξη βάλλεται από μία κυβέρνηση που με εμμονικό τρόπο χτυπάει ένα πολύ μεγάλο μέρος του επιχειρείν, το οποίο στήριξε στις προηγούμενες εκλογές ΝΔ επειδή μείωσε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης