Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τα περί κακοποίησης με γκλομπ 5χρονου στο Γαλάτσι

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τα περί κακοποίησης με γκλομπ 5χρονου στο Γαλάτσι
Στο νοσοκομείο τέσσερις από τους 13 συλληφθέντες
Ανακοίνωση για τα επεισόδια στο Γαλάτσι εξέδωσε η Αστυνομία η οποία απορρίπτει ότι υπήρξε κακοποίηση ανηλίκου με γκλομπ.
Στο νοσοκομείο τέσσερις από τους 13 συλληφθέντες.
Ειδικότερα, καμία κακοποίηση πεντάχρονου και μάλιστα με γκλομπ δεν σημειώθηκε στο Γαλάτσι, σύμφωνα με την αστυνομία, που αναφέρει ότι δύο ανήλικα παιδιά παραπονέθηκαν για πρόβλημα στον λαιμό τους δύο ώρες μετά τα επεισόδια.
Τέσσερις από τους 13 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου για νοσηλεία παραμένει μία γυναίκα ενώ σε όλους χορηγήθηκαν παραγγελίες για εξέτασή τους από αρμόδιο ιατροδικαστή.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνου μία φορά και δύο ώρες αργότερα από τα περιστατικά δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στον λαιμό.
«Συνεπώς, καμία κακοποίηση –και μάλιστα με χρήση γκλομπ– πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές» αναφέρεται.
Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. σχολιάζει ότι «οι αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα.
Η Αστυνομία τις διερευνά ως καταγγελίες και ενημερώνει υπεύθυνα το κοινό, διαδικασία την οποία εφαρμόζει και στη συγκεκριμένη περίπτωση».
Γενικότερα, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., έγιναν 13 συλλήψεις κατά τη συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Αθήνα (συμβολή των οδών Τραλλέων και Ωρωπού) περίπου 50 ατόμων.
«Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας και συγκεκριμένα ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια» σημειώνεται.
Όπως αναφέρει η αστυνομία, έγινε έκκληση στα άτομα να διαλυθούν για λόγους δημόσιας υγείας λόγω COVID-19.
«Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, ενεργώντας επίθεση σε βάρος τους, με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης» τονίζει η ΕΛ.ΑΣ.
Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ ένας από τους 13 συλληφθέντες φέρεται, σύμφωνα με την αστυνομία, να χτύπησε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με τα χέρια και τα πόδια του για να αποτρέψει τη σύλληψή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης