Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης ζητούν κλείσιμο των σχολείων

Βρετανία: Οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης ζητούν κλείσιμο των σχολείων
Βρετανία: «Λουκέτο» στα σχολεία ζητούν επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης
Κλείσιμο των σχολείων προκειμένου να ανακοπεί το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού ζητούν οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης του Boris Johnson.
Ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, καθηγητής Andrew Hayward, προειδοποιεί ότι τα ποσοστά των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 θα μπορούσαν να παραμείνουν υψηλά λόγω των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προσέρχονται κανονικά στα σχολεία.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής που έχει επιφορτιστεί με την διαχείριση της νόσου για λογαριασμό της κυβέρνησης (SAGE).
Ο ίδιος δήλωσε ότι, η διατήρηση των ανοιχτών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούσε να σημαίνει επέκταση του γενικού lockdown.
Η προειδοποίηση του κυβερνητικού επιστημονικού συμβούλου έρχεται την ώρα που μελέτες δείχνουν ότι ο κίνδυνος να νοσήσουν από Covid-19 τα παιδιά είναι χαμηλός, ενώ για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο κίνδυνος να μολύνουν τους γύρω τους είναι ο ίδιος με αυτόν των ενηλίκων.
Ο επιδημιολόγος Hayward κρούει τον κώδωνα ότι με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ανοιχτά αναμένεται να παραταθεί το δεύτερο lockdown πέραν των 28 ημερών που ανακοινώθηκε το Σάββατο η κυβέρνηση του Λονδίνου.
Ο Βρετανός καθηγητής είναι το δεύτερο μέλος της επιστημονικής επιτροπής (SAGE) που παραδέχεται δημόσια ότι το lockdown μπορεί να ισχύσει περισσότερο από ένα μήνα λόγω των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο σερ Jeremy Farrar, διευθυντής του ινστιτούτου «Wellcome Trust», δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να επανεξετάσει το μέτρο των ανοιχτών σχολείων κατά του διάρκεια του lockdown.
Αλλά και ο καθηγητής επιδημιολογίας, Neil Ferguson, ο «Τσιόδρας της Βρετανίας», παραδέχτηκε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν πρόκειται να μειωθεί όσο συνέβη με το πρώτο lockdown επειδή τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παραμένουν ακόμη ανοιχτά.
Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Εκπαιδευτικός Σύλλογος της Βρετανίας, που εκπροσωπεί περισσότερους από 450.000 εκπαιδευτικούς, ζήτησε από την κυβέρνηση να κλείσει σχολεία και τα πανεπιστήμια.
Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας Michael Gove, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τους μαθητές στην τάξη, ακόμη και αν αυτό σημαίνει την επέκταση του lockdown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης