Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Πάνω από 95 εκατ. Αμερικανοί έχουν ψηφίσει – Αναμένεται ρεκόρ συμμετοχής

Εκλογές ΗΠΑ: Πάνω από 95 εκατ. Αμερικανοί έχουν ψηφίσει – Αναμένεται ρεκόρ συμμετοχής
RealClearPolitics: Στο 6,8% η διαφορά υπέρ του Biden (3/11) - Ανοικτό το εκλογικό αποτέλεσμα στις κρίσιμες πολιτείες, γρίφος η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων
Περισσότεροι από 95 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές του 2020 έως τη Δευτέρα 2/11, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Elections Project του πανεπιστημίου της Φλόριντα γεγονός το οποίο προαναγγέλλει ένα συνολικό ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters.
Μόλις μια ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο αριθμός των εκλογέων που συμμετείχαν πρόωρα ισούται με το 69% του συνόλου της προσέλευσης των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2016.
Η εκρηκτική αύξηση όσων ψήφισαν πρώιμα μέσω e-mail, επιστολικής ψήφου αλλά και αυτοπρόσωπης παρουσίας στα εκλογικά τμήματα προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από το φόβος της πανδημίας του Covid-19, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 230.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Biden προηγείται με ποσοστό 6,8% σύμφωνα με το μέσο όρο των δημοσκοπήσεων της RealClearPolitcs αλλά σε κρίσιμες πολιτείες όσον αφορά τον αριθμό των εκλεκτόρων που θα καθορίσουν την προεδρικής εκλογή όπως η Αριζόνα, η Φλόριντα και η Βόρεια Καρολίνα η μάχη ακόμη είναι αμφίρροπη.
Από την άλλη πλευρά, ήδη από το 2016 έχει γίνει γνωστό ότι μια λανθασμένη στάθμιση στο δείγμα μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα – και δη στην περίπτωση μιας τόσο τεράστιας συμμετοχής.
Ένας μεγάλος αριθμός των Ρεπουμπλικανών υποστηρικτών του Trump αναμένεται να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στα εκλογικά τμήματα τη ημέρα των εκλογών επειδή ο ίδιος ο Trump επέκρινε την πρακτική της επιστολικής ψήφου και δήλωσε ότι ενδέχεται να καταγγείλει εκλογική νοθεία εκ μέρους των Δημοκρατικών.
Οι οπαδοί των Δημοκρατικών έχουν συμμετάσχει σε μεγαλύτερο βαθμό στην πρώιμη ψηφοφορία όχι μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω της κυβερνητικής απόφασης να γίνει με χαμηλότερους ρυθμούς η μεταφορά των επιστολών.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, η προσέλευση θα ξεπεράσει εύκολα τα 138 εκατομμύρια που ψήφισαν το 2016.
Να σημειωθεί ότι μόλις 47 εκατομμύρια ψήφοι είχαν δοθεί πριν από την ημέρα των εκλογών πριν από τέσσερα χρόνια.
Εικόνα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης