Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νίκη του Biden στις αμερικανικές εκλογές προεξοφλούν οι διεθνείς αγορές - O DAX στο +1,8%, τα futures της Wall +1,3%

Νίκη του Biden στις αμερικανικές εκλογές προεξοφλούν οι διεθνείς αγορές - O DAX στο +1,8%, τα futures της Wall +1,3%
Οι αγορές ευελπιστούν ότι θα μπει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα
(upd) Θετικό είναι το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, με την εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, καθώς αναλυτές και επενδυτές ευελπιστούν ότι θα μπει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα.
Μια νίκη του Biden θεωρείται από πολλούς αναλυτές ότι θα προσφέρει στήριξη στις ευρωπαϊκές μετοχές, λόγω των προσδοκιών για μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας και καλύτερους εμπορικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 1,8% στις 11.996 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 1,6% στις 5.745 μονάδες.
Στις 4.782 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 2%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 2% στις 18.759 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 1,4% στις 6.681 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο 1,5%.
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 35,8 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 1%,  ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών.
Κλάδοι που επηρεάζονται από την πορεία της οικονομίας, όπως αυτοί του πετρελαίου και αερίου, των μεταλλευτικών εταιριών και των τραπεζών, ηγούνταν και πάλι της ανόδου, καταγράφοντας κέρδη άνω του 1,5%.
Σχεδόν 100 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει στις ΗΠΑ, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δίνουν σαφές προβάδισμα στον υποψήφιο των Δημοκρατικών Joe Biden.
Ωστόσο, η μάχη στις αμφίρροπες πολιτείες αναμένεται σκληρή.
«Εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και ο Joe Biden καταγράψει μία ξεκάθαρη νίκη, με τους Δημοκρατικούς να ελέγχουν και τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τότε αναμένουμε τεράστια δημοσιονομική στήριξη, σχολιάζουν οι αναλυτές της ING.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται το εκλογικό αποτέλεσμα να κριθεί ημέρες ή και εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ή ακόμα και στα δικαστήρια, εάν δεν καταγραφεί ξεκάθαρο προβάδισμα.
«Είμαι πιο ανήσυχος από τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg, προειδοποιώντας ότι ορισμένοι επενδυτές μπορεί να βιάζονται, ιδιαίτερα αν κανείς δεν προκύψει γρήγορα ως ξεκάθαρος νικητής των εκλογών.
Στην Ευρώπη, όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας, οι μεγάλες οικονομίες προχωρούν σε lockdown, σε μία ύστατη προσπάθεια να περιορίσουν τη μετάδοση του κορωνοϊού και να προλάβουν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

BNP Paribas: Σταθερά στα 1,89 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου 2020 - Άλμα στα έσοδα από trading

ταθερά παρέμειναν τα κέρδη της BNP Paribas στο γ΄τρίμηνο του 2020, καθώς η αύξηση στα έσοδα από το trading επισκίασε την πτώση στα κέρδη της λιανικής τραπεζικής.
Τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας στο γ' τρίμηνο του 2020 ανήλθαν σε 1,89 δισ. ευρώ, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Τα προ φόρων κέρδη από το trading σημείωσαν άλμα 67% στα 648 εκατ. ευρώ.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν καταγράψει καλύτερα αποτελέσματα τριμήνου από ότι αναμενόταν, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν θα συνεχιστεί η ανάκαμψη, καθώς οι μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, επαναφέρουν τα lockdowns για να περιορίσουν τη μετάδοση του κορωνοϊού.
Ο διευθύνων σύμβουλος της BNP Paribas, δήλωσε ότι η τράπεζα έχει επιδείξει σημαντική ανθεκτικότητα σε δύσκολους καιρούς.

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας, αργία στο Τόκιο

Θετικό είναι το κλίμα και στα χρηματιστήρια της Ασίας, με την αγορά του Τόκιο να παραμένει κλειστή λόγω αργίας.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 1% στις 3.348 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε κέρδη 2% στις 24.939 μονάδες.
Ο Sensex ενισχυόταν 1,3% στις 40.262 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 1,4% στις 3.271 μονάδες.
«Η αβεβαιότητα θα παραμείνει έως το πρωί της Τετάρτης, όταν θα ξεκαθαρίσει ποιος ελέγχει τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, εφόσον υποθέσουμε ότι οι δημοσκοπήσεις θα επαληθευτούν και θα επικρατήσει ο Biden», σχολιάζει ο Sebastien Galy, στρατηγικός αναλυτής της Nordea.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης