Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μετά το δεύτερο lockdown θα ακολουθήσει και τρίτο, το εγκληματικό λάθος συνεχίζεται – Η κορωνο-βλακεία απέναντι στην λογική

Μετά το δεύτερο lockdown θα ακολουθήσει και τρίτο, το εγκληματικό λάθος συνεχίζεται – Η κορωνο-βλακεία απέναντι στην λογική
Tο 99,99% του πληθυσμού σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο δεν νοσεί, ζει και βιώνει με τον πιο τραυματικό τρόπο τα καταστροφικά lockdowns, το ψυχικό stress και βεβαίως το σοκ της κοινωνικής αποστασιοποίησης
Όταν ανακοινώθηκε το πρώτο lockdown στον δυτικό κόσμο, καθώς είχε προηγηθεί η καθολική καραντίνα σε σημαντικές πόλεις της Κίνας o πλανήτης υπέστη ένα σοκ.
Στην αρχή, πριν επιβληθεί αντιμετώπιζαν την καραντίνα για τον κορωνοιό με βάση τα δεδομένα της Κίνας, το κομουνιστικό κόμμα της Κίνας επέβαλλε εύκολα απαγόρευση κυκλοφορίας, γιατί σε ολοκληρωτικά καθεστώτα η επιβολή του νόμου… είναι εύκολη υπόθεση.
Επίσης με τον γνώριμο τρόπο, τον κομουνιστικό η Κίνα εξαφάνισε τον κορωνοιό, έδωσε εντολή να μην αναφέρεται πουθενά και ενώ όλος ο πλανήτης μαστίζεται από τον κορωνοιό στην Κίνα είναι εξαφανισμένος… τι βρήκαν την θεραπεία και το μυστικό προφανώς και όχι απλά… τον εξαφάνισαν με κομματική εντολή.
Όταν συνέβαιναν αυτά στην Κίνα, όσοι παρακολουθούν τις διεθνείς ειδήσεις άμεσα αναγνώριζαν ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι ο κορωνοιός ήρθε για να μείνει, ως μια κοινή ίωση του αναπνευστικού.
Στην Ευρώπη απέναντι σε κάτι άγνωστο αλλά και στις ΗΠΑ οι αντιδράσεις ήταν πιο επιθετικές άπαξ και η καραντίνα δοκιμάστηκε ως πρακτική στην Κίνα άρα… υπήρχε μια στρατηγική ως προηγούμενο.
Οι ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ έστω και με αντιδράσεις μιμήθηκαν τους κινέζους με την διαφορά ότι στην Κίνα λόγω του δικτατορικού καθεστώτος του Κουμουνιστικού Κόμματος μπόρεσαν και επιβλήθηκαν… στην Ευρώπη υπήρξαν αντιδράσεις.
Το πρώτο lockdown ήταν νομοτελειακά βέβαιο ότι θα επιφέρει μεγάλη ζημία στις οικονομίες και όσοι παρακολουθούμε τις οικονομικές εξελίξεις έγκαιρα είχαμε διαγνώσει ότι το σοκ της ύφεσης εντός και εκτός Ελλάδος θα ήταν δραματικά μεγάλο.

Το λάθος αντιμετωπίζεται με λάθος

Η επιβολή καραντίνας σε μια κοινωνία και σε μια οικονομία δεν είναι μια απλή υπόθεση, σηματοδοτεί ένα μεγάλο κοινωνικό σοκ και μια ακόμη μεγαλύτερη επίδραση στην οικονομία.
Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε ύφεση σοκ, γνωρίζαμε για την παγκόσμια επιβράδυνση, την αύξηση του χρέους και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.
Η συνταγή απέναντι στον κορωνοιό, ήταν μια πρακτική της κομουνιστικής Κίνας δηλαδή η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και η συνταγή για τις οικονομικές επιπτώσεις των lockdowns ήταν… η ακραία χειραγώγηση των κεντρικών τραπεζών με την Σύγχρονη Νομισματική Θεωρία, όπου οι τράπεζες τυπώνουν χρήμα το οποίο δεν έχει καμία αξία και τροφοδοτούν με πλασματική ρευστότητα τις αγορές.
Οι κεντρικές τράπεζες είχαν και έχουν μόνο μια προτεραιότητα πώς να συντηρήσουν τις αγορές υψηλά, τις μετοχές και τα ομόλογα.
Οι μεν μετοχές αγγίζουν το 1% των πλουσίων αλλά και της μεσαίας αστικής τάξης που έχοντας ρευστά διαθέσιμα θα επενδύσει στον ασφαλή – λόγω χειραγώγησης – μετοχικό κίνδυνο και τα δε ομόλογα αντικατοπτρίζουν το ρίσκο κάθε χώρας, το κόστος δανεισμού έπρεπε να κρατηθεί σε ιστορικά χαμηλά για να μην καταστεί το παγκόσμιο χρέος μη βιώσιμο.
Οι κεντρικές τράπεζες με τα 6 τρισεκ. δολάρια που χρησιμοποίησαν ουσιαστικά χειραγώγησαν τις μετοχές για να κερδίσει το 1% του πληθυσμού των πολύ πλουσίων αλλά και για να κερδίσει και η μεσαία αστική τάξη.
Οι κεντρικές τράπεζες επίσης μέσω της τοξικής Σύγχρονης Νομισματικής Θεωρίας, επέφεραν την μεγαλύτερη στρέβλωση στην ιστορία, την ώρα που οι οικονομίες δέχονταν ισχυρά σοκ από την ύφεση το κόστος δανεισμού κατέγραφε συνεχή ιστορικά χαμηλά.
Ο μόνος τρόπος για να μην σκάσει το παγκόσμιο χρέος που έφθασε στα 80 τρισεκ. δολάρια ήταν να πέσουν δραματικά χαμηλά τα επιτόκια, το κόστος δανεισμού και το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους και όλα αυτά στρεβλωμένα, με ακραία χειραγώγηση.

Τα κράτη αντιμετώπισαν το λάθος με ακόμη μεγαλύτερο λάθος

Τα κράτη απέναντι στον άγνωστο κορωνοιό πήραν την λάθος απόφαση της καραντίνας, ένα εγκληματικό λάθος κακουργηματικού χαρακτήρα κατά των οικονομιών.
Και ποια ήταν η συνταγή για να διορθωθεί το λάθος, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός.
Τα κράτη του πλανήτη προσφέρουν σε ρευστό και κρατικές εγγυήσεις 8 τρισεκ. δολάρια, δηλαδή μοιράζουν κρατικό χρήμα για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες εκτοξεύοντας χρέος, ελλείμματα.
Από το κακό στο χειρότερο.

Μετά το πρώτο lockdown, ακολουθεί το δεύτερο και εν συνεχεία το τρίτο

Η συνταγή των lockdowns αποδεικνύεται φαύλη, λανθασμένη, η πρώτη δεν απέδωσε.
Εάν απέδιδε το πρώτο κύμα lockdown δεν θα χρειαζόταν το δεύτερο κύμα lockdown προφανώς.
Το δεύτερο κύμα καραντίνας είναι απόδειξη αποτυχίας, καθολικής αποτυχίας.
Και η αποτυχία όμως πέραν από το επιδημιολογικό σκέλος έχει και οικονομικές επιπτώσεις δημοσιονομικά κίνητρα και νομισματικά κίνητρα έχουν δημιουργήσει μια παγκόσμια μαύρη τρύπα 14 τρισεκ. δολαρίων σχεδόν το 74% του ΑΕΠ των ΗΠΑ από ρευστότητα των κεντρικών τραπεζών που δεν αντιστοιχεί σε πραγματικό πλούτο και από δημοσιονομικά ελλείμματα των κρατών.
Σχεδόν 25 χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής διεθνώς πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων μέσα σε λίγους μήνες.
Αυτό δεν είναι το σωστό, είναι το μέγα λάθος και θα το πληρώσουμε πανάκριβα.

Θα έρθει και το τρίτο lockdown  

Ας πάρουμε μια υπόθεση εργασίας.
Τα συνολικά κρούσματα θα φθάσουν στα 80 εκατ όσοι ανάρρωσαν θα ξεπεράσουν τα 60 εκατ και οι νεκροί θα φθάσουν στα 2 εκατ από κορωνοιό.
Αν και υπάρχουν πολλές αναφορές ότι δηλώνονται νεκροί από άλλες ασθένειες ότι πέθαναν από κορωνοιό ας υποθέσουμε ότι οι νεκροί από 1,210 εκατ θα φθάσουν στα 2 εκατ.
Τα 2 εκατ αντιστοιχούν στο 0,03% του παγκόσμιου πληθυσμού και τα κρούσματα τα 80 εκατ που δυνητικά μπορεί να φθάσουν όσοι μολυνθούν θα αντιστοιχούν στο 1,2% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Μήπως κάτι έχουμε κάνει λάθος;
Δηλαδή για μια ασθένεια – που πολλοί την αμφισβητούν – μπαίνει ο πλανήτης σε δεύτερο κύμα lockdown όπου πετάξαμε στην κυριολεξία σε μια μαύρη τρύπα 14 τρισεκ. δολάρια και όλα αυτά γιατί απεβίωσε το 0,03% του παγκόσμιου πληθυσμού;
Μήπως πρέπει να σκεφθούμε το 99,97% του πληθυσμού που υποφέρει από την κρατική επιπολαιότητα, τον φόβο, την χειραγώγηση και τον τραγικό μιμητισμό των πανικόβλητων κυβερνήσεων;
Θα έρθει λοιπόν και τρίτο κύμα lockdowns καθώς όλοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ένα εμβόλιο δεν μπορεί να είναι έτοιμο σε 6 μήνες, εμβόλιο μπορεί να υπάρχει αλλά εάν οι μισοί που κάνουν χρήση υποστούν παρενέργειες ή πεθάνουν από άλλα αίτια, δεν έχουμε εμβόλιο έχουμε εγκληματική πράξη κατά της ανθρωπότητας.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες ανά τον κόσμο ζητούν νομική ασυλία για το εμβόλιο που θα παράξουν, δηλαδή να μην υποστούν αγωγές από πολίτες που μπορεί να εμφανίσουν παρενέργειες.
Κανείς δεν θα κάνει χρήση αυτών των εμβολίων, δεν μπορεί η ανθρωπότητα να γίνει απλά ένα πειραματόζωο.

Και μέσα σε όλα αυτά Trump ή Biden;

Η εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου έχουν μεγάλη σημασία για μια σειρά παγκόσμιων ζητημάτων.
Ο Biden είναι θιασώτης της καθολικής καραντίνας ενώ όπως αποδεικνύεται και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ελευθερία του λόγου, η άλλη άποψη θα επιχειρηθεί να αποκλειστεί.
Η έννοια της δημοκρατίας θα αμφισβητηθεί.
Λίγοι θυμούνται ότι οι δημοκρατικοί είναι αδίστακτοι, πραγματοποίησαν τους περισσότερους πολέμους ενάντια σε φανταστικούς εχθρούς σε αντίθεση με τον Trump που ορθώς δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε κανένα νέο πόλεμο επί θητείας του.
Πλην του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, όπου οι κινέζοι χρειαζόντουσαν ένα σκληρό μάθημα απέναντι στην κινεζική ασυδοσία και στις κλοπές πνευματικών δικαιωμάτων, οι ΗΠΑ με όρους οικονομικής ανάπτυξης και Wall Street τα πήγαν καλά με τον Trump.
O Trump κράτησε μια σκληρή γραμμή σε ορισμένα ζητήματα, όπως και στον κορωνοιό, αντιμετωπίζει νεκρούς αλλά οι νεκροί στις ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 0,03% του πληθυσμού.
Η κορωνο-βλακεία κυριαρχεί αγνοώντας το 99,9% του πληθυσμού που ούτε νοσεί αλλά υποφέρει από όλα αυτά τα καταστροφικά μέτρα.
Οι θιασώτες της καραντίνας και της άβουλης συμπεριφοράς, οι θιασώτες του φόβου, οι θιασώτες της δειλίας, οι θιασώτες της αμηχανίας αλλά και όσοι καλόπιστα πιστεύουν στο πρόβλημα αλλά δεν το υπερεκτιμούν καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα…
Όλο αυτό πρέπει να τελειώσει και δεν θα τελειώσει ανοιγοκλείνοντας οικονομίες και κοινωνίες…
Η δυτική δημοκρατική Ευρώπη έφθασε να χρησιμοποιεί τις κομουνιστικές μεθόδους της Κίνας και αυτό να το ονομάζει ελευθερία.
Είναι για το καλό μας, για την υγεία μας, υποστηρίζουν αλλά το 99,99% του πληθυσμού σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο δεν νοσεί, ζει και βιώνει με τον πιο τραυματικό τρόπο τα καταστροφικά lockdowns, το ψυχικό stress και βεβαίως το σοκ της κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Τα όρια ανοχών και αντοχής έχουν πιάσει κόκκινα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης