Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκλειστικό: Τι αποκαλύπτει ο δικαστικός πραγματογνώμονας για τα 11,6 εκατ. ευρώ του Κ. Δομαζάκη

tags :
Αποκλειστικό: Τι αποκαλύπτει ο δικαστικός πραγματογνώμονας για τα 11,6 εκατ. ευρώ του Κ. Δομαζάκη
Τα λεφτά που μπήκαν αλλά δεν υπάρχουν στα βιβλία της Creta Farms και τα back up που χάθηκαν τον… Ιούλιο ταυτόχρονα με το διορισμό πραγματογνώμονα
Η δικαστική πραγματογνωμοσύνη για το αν ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης εισέφερε 11,6 εκατ.  ευρώ στην Creta Farm (όπως ισχυρίζεται ο ίδιος) τη διετία 2005-2006 που βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών  φαίνεται να ανοίγει τον ασκό του Αιόλου τόσο για τη συμφωνία εξυγίανσης όσο και το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί σοβαρά αδικήματα από πλήθος εμπλεκομένων τόσο κατά την τελευταία δεκαετία όσο και κατά το διάστημα που την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης είχε ο CRO κ. Χουρδάκης.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το πόρισμα του ορκωτού πραγματογνώμονα που διόρισαν οι δικαστικές αρχές προκύπτει ότι ο κ. Κ Δομαζάκης όχι μόνο είχε τοποθετήσει στην εταιρία σημαντικού ύψους κεφάλαια αλλά και ότι τα στοιχεία έχουν εξαφανιστεί από τα βιβλία της εταιρίας.

Τα back up που έπαθαν… βλάβη

Μάλιστα από την εταιρία έχουν εξαφανιστεί και άλλα οικονομικά στοιχεία μόλις τον περασμένο Ιούλιο.
Ειδικότερα σε γραπτό ερώτημα του πραγματογνώμονα ο τεχνικός σύμβουλος της Creta Farms για τη συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη κ. Χριστόδουλος Σεφέρης (TGS Hellas)  αναφέρει « αναφορικά με τα αποδεικτικά καταβολής της μείωσης του μ.κ. (σ.σ μετοχικού κεφαλαίου) προς τους δύο κύριους μετόχους της εταιρίας κους Εμμανουήλ και Κων/νο Δομαζάκη , σημειώνουμε ότι δεν είναι δυνατή η ανάκτηση των δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος που χρησιμοποιούσε η εταιρία μέχρι και την 31/12/2005 (ORAMA).
Προς απόδειξη τούτου επισυνάπτεται η επικοινωνία του τμήματος IT της εταιρίας με την Dell Technologies στην οποία ανατέθηκε η εργασία ανάκτησης αρχείων που χάθηκαν μετά από βλάβη που υπήρξε στο σύστημα back up της εταιρίας στις αρχές Ιουλίου (2020). Σύμφωνα με την επισυναπτόμενη αλληλογραφία δεν είναι δυνατή η ανάκτηση των στοιχείων που έχουν υποστεί βλάβη».
Η σύμπτωση
Δηλαδή τα back up έπαθαν βλάβη στις αρχές Ιουλίου όπου κατά σύμπτωση την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου του 2020 ορίστηκε ο πραγματογνώμονας από το 26ο Προανακριτικό Τμήματα του Πατισματοδικείου Αθηνών μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Ρεθύμνου.
Παρά όμως την μη παροχή στοιχείων φαίνεται ότι η πλευρά του Κ. Δομαζάκη προσκόμισε δανειακές συμβάσεις και κινήσεις λογαριασμών της εταιρίας που δεν είναι καταγεγραμμένα στα βιβλία της Creta Farms.
Στο πόρισμα του πραγματογνώμονα ορκωτού στηλιτεύεται το γεγονός ότι ενώ τα στελέχη της Creta Farms ισχυρίζονται κατ επανάληψη ενώπιον τρίτων ότι οι έλεγχοι από την PwC για τα 11,6 εκ ευρώ αλλά και ο έλεγχος forensic της Deloitte έγιναν από ορκωτούς, στην πραγματικότητα διενεργήθηκαν από τα συμβουλευτικά τμήματα των δύο εταιριών.
PwC: Θα πληρώνετε όταν ζητούν στοιχεία οι δικαστικές αρχές!!!
Εντυπωσιακό είναι δε ότι στην αλληλογραφία του ορκωτού πραγματογνώμονα με την PwC Συμβουλευτική μέσω της διοίκησης Τσίρμπα που επισυνάπτεται στο πόρισμα η τελευταία εμφανίζεται να ζητά τα… ρέστα λέγοντας «Παρακαλώ σημειώστε ότι κατά διαστήματα έχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα με αιτήματα Αρχών και σας έχουμε συνδράμει στη συγκέντρωση υλικού, και σε περίπτωση που αυτό επαναληφθεί στο μέλλον τότε θα πρέπει να οριστεί αμοιβή μας από την εταιρία συνολικά. Το θέμα των εξόδων για υπεράσπιση της εταιρίας μας και φυσικών προσώπων που συνδέονται με αυτήν κατόπιν της άσκησης αγωγής από τον Κ Δομαζάκη, σε σχέση με τις υπηρεσίες που σας παρείχαμε , θα αποτελέσει αντικείμενο ξεχωριστής συζήτησης εν ευθέτω χρόνο».
Σημειωτέον ότι σε ερωτήσεις του πραγματογνώμονα για κινήσεις συγκεκριμένων η PwC ισχυρίζεται ότι δεν ήταν αντικείμενο του έργου ενώ την ίδια στιγμή ο πραγματογνώμονας θεωρεί ότι σχετίζονται άμεσα με τα 11,6 εκ ευρώ και για το λόγο αυτό υποβάλλει τις ερωτήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση του δικαστικού πραγματογνώμονα φαίνεται ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου καθώς καταρρίπτεται η επιχειρηματολογία πάνω στην οποία βασίστηκε η συμφωνία συνδιαλλαγής και ουσιαστικά ακυρώνει τον πίνακα πιστωτών όπως αυτός παρουσιάστηκε στο δικαστήριο αλλά και επιβεβαιώθηκε από την Ernst & Young. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Κ. Δομαζάκης έχει προβεί σε σωρεία δικαστικών ενεργειών θεωρείται ιδιαίτερα πιθανόν να προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να ακυρώσει τη συμφωνία συνδιαλλαγής λόγω ύπαρξης δόλου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης