Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουτιά 1,3% στα futures της Wall, στα ύψη η εκλογική αβεβαιότητα - Στάση αναμονής στις διεθνείς αγορές με το βλέμμα στο θρίλερ των αμερικανικών εκλογών

Βουτιά 1,3% στα futures της Wall, στα ύψη η εκλογική αβεβαιότητα - Στάση αναμονής στις διεθνείς αγορές με το βλέμμα στο θρίλερ των αμερικανικών εκλογών
Πτώση καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street
(upd) Το αίτημα του νυν αμερικανού προέδρου Donald Trump να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων οδηγεί τα futures της Wall Street στο -1,3%, από κέρδη 2% που σημείωναν τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την ίδια ώρα, στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με το βλέμμα στο θρίλερ των αμερικανικών εκλογών.

Ο δείκτης Asia Dow ενισχύεται 0,4% στις 3.366 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύεται 1,7% στις 23.695 μονάδες, υπεραποδίδοντας μετά τη χθεσινή αργία.
Ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,3% στις 25.018 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει οριακή μεταβολή 0,10% στις 3.274 μονάδες.
Ο Sensex ενισχύεται 0,8% στις 40.576 μονάδες.
Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,2% στα 38,48 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει άνοδο 2,2% στα 40,59 δολ. το βαρέλι.
Εν μέσω της αβεβαιότητας για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, τα ομόλογα καταγράφουν ράλι, ενώ το δολάριο ενισχύεται.
Οι fund managers εκτός ΗΠΑ δηλώνουν ότι θα παραμείνουν πιστοί στις επενδύσεις που μπορούν να σταθούν σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, αποφεύγοντας το ρίσκο.

Εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, με αίτημα να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων.
Στόχος του Trump είναι να μην καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγγειλε εκλογική απάτη και υποστήριξε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κερδίσει τις εκλογές.
H στάση του Αμερικανού προέδρου δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το χειρότερο δυνατό σενάριο για τους αναλυτές ήταν ένα ασαφές εκλογικό αποτέλεσμα.
Ήδη ο πρόεδρος Trump είχε προετοιμάσει μία στρατιά νομικών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να οδηγήσουν την εκλογική μάχη στα δικαστήρια.
«Είχαμε κερδίσει τα πάντα και ξαφνικά όλα σταμάτησαν.
Είμασταν έτοιμοι να γιορτάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα.
Κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά στη Φλόριντα, κερδίσαμε τη σπουδαίο πολιτεία του Οχάιο, το Τέξας και δεν το έχουν καν συμπεριλάβει στα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, σε ανάρτηση στο twitter o Trump ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σύντομα σε νέα τοποθέτηση κάνοντας λόγο για μεγάλη νίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης