Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Προσφεύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση ψήφων - Έχουμε κερδίσει τις εκλογές - Οργισμένη αντίδραση Δημοκρατικών

tags :
Trump: Προσφεύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση ψήφων - Έχουμε κερδίσει τις εκλογές - Οργισμένη αντίδραση Δημοκρατικών
Είμαστε σε τροχιά νίκης, ας περιμένουμε τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα είπε ο Joe Biden
(upd) Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, με αίτημα να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων.
Στόχος του Trump είναι να μην καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγγειλε εκλογική απάτη και υποστήριξε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κερδίσει τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα σε αρκετές πολιτείες - κλειδιά, οι οποίες θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
H στάση του Αμερικανού προέδρου δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το χειρότερο δυνατό σενάριο για τους αναλυτές ήταν ένα ασαφές εκλογικό αποτέλεσμα.
Ήδη ο πρόεδρος Trump είχε προετοιμάσει μία στρατιά νομικών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να οδηγήσουν την εκλογική μάχη στα δικαστήρια. 
«Είχαμε κερδίσει τα πάντα και ξαφνικά όλα σταμάτησαν.
Είμασταν έτοιμοι να γιορτάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα.
Κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά στη Φλόριντα, κερδίσαμε τη σπουδαία Πολιτεία του Οχάιο, το Τέξας και δεν το έχουν καν συμπεριλάβει στα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
O Trump υποστήριξε ακόμη, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.
«Μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα» των εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν Τραμπ, υποστήριξε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος στη δήλωση που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Δημοκρατικοί: Εξωφρενική η τοποθέτηση Trump - Είμαστε έτοιμοι για όλα

Στην πρόθεση του Donald Trump να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων αναφέρθηκε το επιτελείο του Joe Biden, το οποίο χαρακτήρισε εξωφρενική την τοποθέτηση του.
Η Jen O' Malley, επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Biden χαρακτήρισε εξοργιστικές και πρωτοφανείς τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.
«Η δήλωση του Προέδρου απόψε σχετικά με την προσπάθεια να σταματήσει η καταμέτρηση ήταν εξωφρενική, άνευ προηγουμένου και εσφαλμένη.
Ήταν εξωφρενικό γιατί πρόκειται για μία προσπάθεια να αφαιρεθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα των Αμερικανών πολιτών.
Η καταμέτρηση δεν θα σταματήσει» τόνισε η O' Malley, αναφέροντας πως η νομική ομάδα των Δημοκρατικών είναι έτοιμη να απαντήσει στον Trump, εάν αυτός τελικά προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι αναρτήσεις Trump

Νωρίτερα, σε ανάρτηση στο twitter o Trump ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σύντομα σε νέα τοποθέτηση κάνοντας λόγο για μεγάλη νίκη.
«Θα κάνω νέα δήλωση απόψε.
Μεγάλη νίκη» έγραψε ο Trump.
Image
«Είμαστε μπροστά με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές.
Δεν θα αφήσουμε ποτέ να το κάνουν.
Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα», τόνισε ο Trump, το οποίο όμως διαγράφηκε από το Twitter.

Image
Σημειώνεται πως ο Trump είχε εκφράσει και νωρίτερα την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.
«Όλα δείχνουν πως τα πάμε πολύ καλά σε ολόκληρη τη χώρα.
Σας ευχαριστώ!» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Trump, ο οποίος μέχρι στιγμής – όπως και ο αντίπαλος του Joe Biden – έχουν αποφύγει να κάνουν τοποθετήσεις σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση και τα πρώτα αποτελέσματα.
Image

Biden: Είμαστε σε τροχιά νίκης, νιώθουμε καλά

Είμαστε σε τροχιά νίκης, νιώθουμε καλά υποστήριξε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα, Joe Biden κατά την πρώτη του τοποθέτηση μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα.
«Ξέραμε ότι θα πήγαινε έτσι.
Ίσως και να πάει έτσι μέχρι αύριο.
Είμαστε σε τροχιά νίκης» είπε ο Biden κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του σε οπαδούς του στο Ντελάγουεαρ.
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί λόγω της επιστολικής ψήφου.
Κάθε ψήφος μετράει.
Νιώθουμε καλά.
Κερδίσαμε την Αριζόνα
Χρειάζεται υπομονή μέχρι να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι.
Θα πάρει πολύ χρόνο αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε και την Πενσιλβάνια» είπε ο Biden, αναφέροντας ότι «θα ξέρουμε τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα ενδεχομένως όχι ακόμα και αύριο το πρωί».
«Η απόφαση για το ποιος έχει κερδίσει δεν είναι του Donald Trump, ούτε δική μου, αλλά του αμερικανικού λαού.
Συνεχίστε να πιστεύετε, θα νικήσουμε τις εκλογές.
Δεν επαφίεται ούτε σε εμένα, ούτε στον Donald Trump να ανακηρύξει τον νικητή αυτών των εκλογών.
Επαφίεται στους ψηφοφόρους», τόνισε επίσης ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης