Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις διεθνείς αγορές, ένα βήμα πριν τον Λευκό Οίκο ο Biden - Ο DAX στο +1,3%, τα futures της Wall στο +1,6%

Άνοδος στις διεθνείς αγορές, ένα βήμα πριν τον Λευκό Οίκο ο Biden - Ο DAX στο +1,3%, τα futures της Wall στο +1,6%
Στην αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων κατά 150 δισ. στερλίνες στα 875 δισ. στερλίνες προχώρησε η Τράπεζα της Αγγλίας
(upd) Θετικό είναι το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, με το βλέμμα στις αμερικανικές εκλογές, καθώς ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν βρίσκεται ένα βήμα πριν τον Λευκό Οίκο.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 1,3% στις 12.487 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,5% στις 5.909 μονάδες.
Στις 4.968 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 1%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 1,7% στις 19.681 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 1,4% στις 6.880 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο 1,6%.
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 26,8 μονάδες.
Όσον αφορά τις αμερικανικές εκλογές, μια ανάσα ή καλύτερα 6 εκλέκτορες από την προεδρία των ΗΠΑ είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden, ο οποίος είναι τελικά ο νικητής των αμερικανικών εκλογών καθώς συγκεντρώνει 264 εκλέκτορες ή 50,4% έναντι του Donald Trump ο οποίος συγκεντρώνει 214 εκλέκτορες ή ποσοστό 48%.
Μετά την νίκη του σε Ουισκόνσιν με 10 εκλέκτορες και Μίσιγκαν με 16 εκλέκτορες, ο Biden πλησιάζει πλέον τον στόχο των 270 εκλεκτόρων, που είναι και ο ελάχιστος αριθμός για να εκλεγεί ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα κερδίσει τη Νεβάδα με 6 εκλέκτορες ο Biden θα κερδίσει τελικά την Προεδρία των ΗΠΑ ακόμη και εάν ο Trump πάρει τις Πολιτείες της Πενσυλβάνια (20 εκλέκτορες), της Βόρειας Καρολίνας (15 εκλέκτορες) και της Τζόρτζια (16 εκλέκτορες).
Και στις τρεις αυτές Πολιτείες προηγείται ο Trump, αν και ο Biden μειώνει διαρκώς τη διαφορά του με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την Πολιτεία της Τζόρτζια, όπου ο Trump προηγείται με λιγότερες από 28.000 ψήφους.
Με βάση τις ψήφους που έλαβαν οι δύο υποψήφιοι ο Biden συγκεντρώνει 72 εκατ και ο Trump 68,6 εκατ ψήφους με τις επιστολικές ψήφους να συνεχίζουν να καταμετρώνται.
Ήδη ο Biden θεωρεί ότι κέρδισε και ετοιμάζει την μεταβατική Προεδρία ενώ ο Trump έχει καταθέσει μαζικά αγωγές, ζητώντας να σταματήσει η καταμέτρηση σε 4 Πολιτείες.
Ο Trump έχει προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στο Ανώτατατο Δικαστήριο κάνοντας λόγο για νοθεία και πολιτική απάτη με τις εποστολικές ψήφους, οι οποίες σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν ήδη ενσωματωθεί στην καταμέτρηση.
Την ίδια στιγμή ο Trump έχει ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν τις δύο επίμαχες Πολιτείες που κέρδισε ο Biden.
Θρίλερ επικρατεί και για τον έλεγχο της Γερουσίας με τους Ρεπουμπλικανούς  και τους Δημοκρατικούς να συγκεντρώνουν από 48 γερουσιαστές, ενώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί προηγούνται με 204 έδρες έναντι 190 των Ρεπουμπλικάνων.

ΗΠΑ: Στις 751 χιλ. υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Στις 751 χιλ. υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στα τέλη Οκτωβρίου.
Η πτώση ανήλθε στις 7 χιλ, αιτήσεις.
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων υποχώρησαν κατά 538 χιλ. στα 7,29 εκατ.
Προκειται για την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα βελτίωσης, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.
Περίπου 22 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

BoE: Αύξησε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 150 δισ. στερλίνες

Στην αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων κατά 150 δισ. στερλίνες στα 875 δισ. στερλίνες προχώρησε η Τράπεζα της Αγγλίας, με στόχο τη στήριξη της οικονομίας που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία.
Την ίδια ώρα, η Bank of England διατήρησε τελικά αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,1%, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες εξετάστηκε το ενδεχόμενο να μειωθούν τα επιτόκια στο μηδέν ή και σε αρνητικό έδαφος.
Η κίνηση αποτελεί μία άμεση απάντηση της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας στη ραγδαία συρρίκνωση της οικονονομίας, την οποία προκαλεί το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.
Η χώρα καταγράφει 500 θανάτους την ημέρα και πάνω από 25 χιλ. νέα κρούσματα.

Commerzbank: Ζημιές 69 εκατ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο 2020, λόγω της πανδημίας

Ζημιογόνο ήταν το γ΄τρίμηνο του 2020 για την Commerzbank, εν μέσω της πανδημίας.
Οι ζημιές ανήλθαν σε 69 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 297 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές της τάξης των 62 εκατ. ευρώ.
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η οποία αναμένει να αναλάβει καθήκοντα ο νέος διευθύνων σύμβουλος τον Ιανουάριο, προκειμένου να καθορίσει τη νέα στρατηγική, επιβεβαίωσε ότι θα καταγράψει ζημιές για το σύνολο του έτους.
Οι προβλέψεις ανέρχονται σε 272 εκατ. ευρώ, από 114 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την πανδημία.
Ωστόσο, οι προβλέψεις είναι χαμηλότερες των εκτιμήσεων.
Η Commerzbank βρίσκεται υπό πίεση από το Cerberus (εκ των βασικών μετόχων), ώστε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.

Societe Generale: Kαθαρά κέρδη 862 εκατ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο 2020

Καθαρά κέρδη 862 εκατ. ευρώ σημείωσε η Societe Generale στο γ΄τρίμηνο του 2020, καθώς ωφελήθηκε από τη μείωση κόστους και την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας μετά την άρση του lockdown.
Στο α΄τρίμηνο του 2020 η γαλλική τράπεζα είχε καταγράψει ζημιές 326 εκατ. ευρώ και άνω του 1 δισ. στο β΄τρίμηνο τους έτους, εν μέσω της πανδημίας.
Ο όμιλος ανακοίνωσε ριμπάουντ των εσόδων σε όλες τις δραστηριότητες.
«Τα τελευταία αποτελέσματα αντανακλούν την ικανότητα των δραστηριοτήτων μας για ανάκαμψη, μετά την περίοδο του lockdown, καθώς και την ικανότητα προσαρμογής σε ένα πολύ αβέβαιο περιβάλλον», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Frederic Oudea.

Unicredit: Kαθαρά κέρδη 680 εκτ. ευρώ στο γ' τρίμηνο 2020 - Επιβεβαίωσε τους στόχους

Τους στόχους κερδοφορίας επιβεβαίωσε η Unicredit, καθώς τα καθαρά κέρδη του γ΄τριμήνου 2020 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 680 εκατ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο του 2020,  την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξης των 334 εκατ. ευρώ.
Tα αποτελέσματα της Unicredit επιβεβαίωσαν ην τάση βελτίωσης στις ιταλικές τράπεζες, μετά την άρση του αυστηρού πρώτου lockdown.
Tα έσοδα της ιταλικής τράπεζας υποχώρησαν σε σχέση με περύσι, ωστόσο σημείωσαν άνοδο 4,4% σε τριμηνιαία βάση, λόγω των ενισχυμένων εσόδων από το trading.

Ράλι στις αγορές της Ασίας, πιο κοντά στον Λευκό Οίκο ο Biden - Στο +3% ο Hang Seng

Ράλι καταγράφουν τα χρηματιστήρια της Ασίας, με το βλέμμα στις αμερικανικές εκλογές, καθώς ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden βρίσκεται πιο κοντά στον Λευκό Οίκο.
Οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Federal Reserve σχετικά με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 2,4% στις 3.450 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,7% στις 24.105 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 1,39%, στις 1.649,94 μονάδες..
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε κέρδη 2,9% στις 25.622 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 1,3% στις 3.320 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε άνοδο 1,7% στις 41.313 μονάδες.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 1,5% στα 38,55 δολ. το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου brent να διαπραγματεύεται στα 40,59 δολ. το βαρέλι, με απώλειες 1,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης