Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Macron διπλασιάζει τη συνοριακή αστυνομία και ζητά επανίδρυση του χώρου Schengen

Γαλλία: Ο Macron διπλασιάζει τη συνοριακή αστυνομία και ζητά επανίδρυση του χώρου Schengen
Δραστικά μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Macron για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής
Νέα μέτρα ανακοινώνει η γαλλική κυβέρνηση καθώς 4.800 άτομα της συνοριακής αστυνομίας θα ελέγχουν τα σύνορα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος στις 5/11.
Δραστικά μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Macron για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας «σε βάθος» επανίδρυσης του χώρου Schengen.
Ο Macron ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις που ελέγχουν στα σύνορα διπλασιάζονται από 2.4009 σε 4.800, απόφαση που ελήφθη «εξαιτίας της ενίσχυσης της απειλής» μετά τις πρόσφατες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη στη Νίκαια, με τρεις νεκρούς.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα σύνορα με την Ισπανία, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι βλέπει «ευνοϊκά» μια «σε βάθος» επανεξέταση των κανόνων που διέπουν τον χώρο Schengen ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη.
«Εύχομαι να υπάρξουν μια επανίδρυση του Schengenκαι ένας μεγαλύτερος έλεγχος», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως θα κάνει «τις πρώτες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή στο (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο» του Δεκεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης