Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τροπολογία Κικίλια για άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ και επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Τροπολογία Κικίλια για άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ και επίταξη ιδιωτικών κλινικών
Την πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ και την επίταξη ιδιωτικών κλινικών προβλέπει τροπολογία του υπουργού Υγείας
Την άμεση πρόληψη 300 μόνιμων γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και την αναγκαστική διάθεση ιδιωτικών κλινικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Όπως εξήγησε, οι γιατροί (εκ των οποίων οι 100 είναι επιλαχόντες) θα ενταχθούν άμεσα (την προσεχή Δευτέρα) στο ΕΣΥ, ενώ θα επεκταθεί η δυνατότητα σε όλους ειδικευόμενους το επιθυμούν να υπηρετήσουν το σύστημα (με προσμέτρηση χρόνου).
Στους δε γιατρούς που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, δύναται να επεκταθεί η σχέση εργασίας τους για άλλους έξι μήνες, ενώ για τους ιδιώτες προβλέπεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση.
«Δηλώνω ότι επεκτείνεται η δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων έναντι αμοιβής», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «η προσπάθεια που κάνουμε αφορά και εμπεριέχει όλους τους πολίτες, κόμματα, βουλευτές και επιστήμονες. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης