Τελευταία Νέα
Speculator

Οι Γενικές Συνελεύσεις, οι fake εκπρόσωποι και οι τράπεζες... έρευνα της δικαιοσύνης

Οι Γενικές Συνελεύσεις, οι fake εκπρόσωποι και οι τράπεζες... έρευνα της δικαιοσύνης
Τα απίθανα φαινόμενα με τις εξουσιοδοτήσεις και η έρευνα των δικαστικών αρχών
Μια περίεργη ιστορία φαίνεται να απασχολεί τις δικαστικές αρχές και αφορά στον τρόπο που έχουν διεξαχθεί Γενικές Συνελεύσεις εταιριών.
Συγκεκριμένα έχουν γίνει καταγγελίες πως τουλάχιστον δύο τραπεζικά ιδρύματα και πιο «συστηματικά» το ένα εξ αυτών καταθέτει εξουσιοδοτήσεις-πληρεξούσια τα οποία αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα που εκπροσωπούν το τραπεζικό ίδρυμα αλλά στις Συνελεύσεις εμφανίζονται άλλοι υπάλληλοι που δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση και ψηφίζουν.
Βέβαια το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο ότι ψηφίζουν άλλοι αντί άλλων, αλλά και ότι οι ψήφοι γίνονται δεκτές από Προέδρους και Γραμματείς των Συνελεύσεων.
Το φαινόμενο συμβαίνει ειδικά σε προβληματικές εταιρίες.

Άλλα αντί άλλων

Το ζήτημα που διερευνάται είναι αν αυτό υποκρύπτει άλλα ζητήματα ή απλά οφείλεται σε αφασία και ανοργανωσιά των ερευνώμενων ιδρυμάτων.
Γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είναι δυνατόν μια τράπεζα να πηγαίνει σε Γενική Συνέλευση εταιρίας με πληρεξούσια που έχει υπογράψει CEO που έχει αποχωρήσει εδώ και κάτι χρόνια και οι εξουσιοδοτήσεις αυτές που κατατίθενται δεν αφορούν αυτούς που παρίστανται.
Και είναι απορίας άξιον πως μπορεί να ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές βάζοντας σε κίνδυνο και τα ίδια τα συμφέροντα μιας τράπεζας.
Γιατί αν για παράδειγμα εκ των υστέρων προκύψει θέμα νομιμότητας μιας Συνέλευσης μπορεί να έχουν την πρώτη και κύρια ευθύνη ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Συνέλευσης αλλά τη μεγαλύτερη ενώπιον της τράπεζας που μπορεί να πληγούν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντά της θα την έχουν οι συνειδητά ή ασυνείδητα λειτουργούντες ως αν να μην υπάρχουν νόμοι και προϋποθέσεις συμμετοχής σε μια Γενική Συνέλευση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης