Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κλωστήρια Ναυπάκτου: Πτώση τζίρου 30% - 35% το 2020 λόγω της πανδημίας

tags :
Κλωστήρια Ναυπάκτου: Πτώση τζίρου 30% - 35% το 2020 λόγω της πανδημίας
Η Κλωστήρια Ναυπάκτου προβλέπει σημαντική πτώση τζίρου στην ετήσια χρήση, σημειώνοντας ωστόσο ότι η βιωσιμότητά της είναι βέβαιη και ότι θα επανέλθει σε δυναμική τροχιά με τη λήξη της πανδημίας.
Η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, σε συνέχεια της υπ.αρ.πρωτ.2302/27.10.2020 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία της εταιρείας, προβαίνει στην παρακάτω διορθωτική σημείωση της παραγράφου Ζ της εξαμηνιαίας Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και της σημείωσης 22 των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων ως κάτωθι:
Από τον Μάρτιο 2020, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον COVID-19 ως πανδημία, η διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τηρεί απαρέγκλιτα τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών αρχών, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων της όσο και για τη συνέχιση της επιχειρησιακής της δραστηριότητας.
Κατά τους πρώτους δυόμιση μήνες του 2020 η εταιρεία λειτουργούσε στο 100% της δυναμικότητάς της και εμφάνιζε αυξημένη λειτουργική κερδοφορία σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Από τα μέσα Μαρτίου αποφάσισε με την από 16ης Μαρτίου απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής της μονάδας.
Η αναστολή λειτουργίας της κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της διακοπής λειτουργίας των περισσοτέρων πελατών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κατά το ίδιο διάστημα.
Για το σκοπό αυτό αξιοποίησε προγράμματα στήριξης εργαζομένων σε εταιρείες που πλήττονται από την πανδημία και έθεσε την πλειονότητα του προσωπικού της σε προσωρινή αναστολή εργασιακής σχέσης μέχρι και την 15η Μαΐου 2020.
Η εταιρεία επανεκκίνησε την παραγωγή του εργοστασίου στις 18 Μαΐου λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το προσωπικό, τροποποιώντας τις ώρες προσέλευσης/αποχώρησης του προσωπικού όπου είναι εφικτό και θέτοντας σε καθεστώς τηλε – εργασίας ποσοστό 50% του διοικητικού προσωπικού της .
Εκτιμούμε ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών με τα μέχρι σήμερα δεδομένα θα μειωθεί κατά 30-35%, σε σχέση με τα περυσινά μεγέθη, ποσοστό αντίστοιχο με την μείωση του χρόνου λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας.
Πρέπει ωστόσο να τονίσουμε, ότι εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας τα μελλοντικά αποτελέσματα των εργασιών της εταιρείας και οι ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις αυτής δε μπορούν στο παρόν στάδιο να εκτιμηθούν αξιόπιστα.
Η υγιής χρηματοοικονομική διάρθρωση της εταιρείας, ο μηδενικός τραπεζικός δανεισμός και η συνεχής επαγρύπνηση της διοίκησης καθιστούν βέβαιη τη βιωσιμότητα της εταιρείας και επιτρέπουν την αισιόδοξη εκτίμηση ότι κατά το χρόνο που θα αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, η επιχείρηση θα επανέλθει στη δυναμική της πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης