Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που θα λάβουν τα 800 ευρώ – Οι ημερομηνίες πληρωμών

Βρούτσης: Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που θα λάβουν τα 800 ευρώ – Οι ημερομηνίες πληρωμών
Οι ημερομηνίες καταβολής των 800 ευρώ στους δικαιούχους
Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που θα λάβουν τα 800 ευρώ, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, αναφερόμενος σε όσους είναι σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας  για τον Νοέμβριο, αλλά και εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι αιτήσεις.
Ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η διαδικασία για την πληρωμή θα είναι ίδια με αυτή που ισχύει έως τώρα και χωρίζεται ως εξής:
- 1η κατηγορία των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή: Από 15/11 έως 24/11 οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το έντυπο στην Εργάνη και μετά κουμπώνει η αίτηση των εργαζομένων
Οι πληρωμένες το διάστημα από 27/11 έως  3/12.
- 2η κατηγορία πληττόμενες επιχειρήσεις: Οι αιτήσεις θα γίνονται από 15/11 – 7/12 και οι πληρωμές  μέχρι το τέλος  του Δεκεμβρίου
 Υπενθυμίζεται ότι  όσοι εργαζόμενοι είναι σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ, πέρα από το δώρο Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Σε ό,τι αφορά τους ανέργους, ο κ. Βρούτσης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν χρειάζεται καμία αίτηση και η πληρωμή θα γίνεται στο Iban τους,  ενώ «οι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν 200 ευρώ επί 2».
Ακόμη, ο υπουργός υπογράμμισε ότι είμαστε από τις χώρες με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα μέτρα που πήραμε, προσθέτοντας πως  «αν είχαμε ακολουθήσει την συνταγή δώστα όλα τώρα δεν θα δίναμε τίποτα».
Υπογράμμισε δε, πως τα αναδρομικά πληρώθηκαν χωρίς κανένα λάθος και γνωστοποίησε ότι μέχρι τις 16 Νοεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των κληρονόμων.
Αναφορικά με τις προσωρινές συντάξεις ο υπουργός σημείωσε ότι προσπάθησαν να τις αυξήσουν και θα πληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου.
Σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών του ΕΦΚΑ, ο κ. Βρούτσης ανέφερε  ότι προχωράει κανονικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης