Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Ο Θεοδωρικάκος να σταματήσει τις φιέστες και να ασχοληθεί με τα προβλήματα του δημόσιου τομέα

Ζαχαριάδης: Ο Θεοδωρικάκος να σταματήσει τις φιέστες και να ασχοληθεί με τα προβλήματα του δημόσιου τομέα
«Το νέο lockdown βρίσκει το δημόσιο τομέα πλήρως απροετοίμαστο», σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη
«Να σταματήσει τις φιέστες και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του δημόσιου τομέα» καλεί τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο, ο τομεάρχης  Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. και βουλευτής  Βορείου Τομέα Β1 Αθηνών, Κ. Ζαχαριάδης.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ζαχαριάδης, «ζήλεψε ο κ. Θεοδωρικάκος τα διαγγέλματα και αποφάσισε να κάνει το δικό του.
Δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα παρά έδωσε απαντήσεις.
Φάνηκε άλλη μια φορά πόσο πρόχειρη δουλειά γίνεται, πόσο επιπόλαιος είναι ο σχεδιασμός, πώς σπαταλήθηκε ο χρόνος των τελευταίων μηνών σε επικοινωνιακές φιοριτούρες και όχι στην αναγκαία προεργασία που είχε ανάγκη η χώρα , όπως έγινε  σε άλλες χώρες της ΕΕ».
Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, «η ουσία είναι ότι 8 μήνες  μετά την έναρξη της πανδημίας και 6 μήνες μετά την άρση του πρώτου lockdown:
- Η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων εργάζεται σε ακατάλληλες συνθήκες, χωρίς να είναι εφικτή η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.
- Δεν έχει προβλεφθεί η  διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό, ούτε καν σε υπηρεσίες με μεγάλη προσέλευση κοινού.
 - Πολλοί φορείς του δημοσίου, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της τηλεργασίας λόγω της έλλειψης κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής.
 - Οι εργαζόμενοι που εργάζονται εξ αποστάσεως, επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος τηλεργασίας».
«Δυστυχώς όπως συνέβη στην υγεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, αλλά και σε κάθε τομέα της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας, η κυβέρνηση και στα θέματα λειτουργίας του δημόσιου τομέα, σπατάλησε πολύτιμο χρόνο χωρίς να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων μέτρων», τονίζει και προσθέτει πως  «το νέο lock down βρίσκει το δημόσιο τομέα πλήρως απροετοίμαστο».
«Καλούμε τον κ. Θεοδωρικάκο να σταματήσει τις φιέστες και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του δημόσιου τομέα», καταλήγει ο κ. Ζαχαριάδης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης