Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαχαράκη: Σχεδόν 34.000 νέοι μαθητές θα λαμβάνουν σχολικά γεύματα - Επεκτείνεται το πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Ζαχαράκη: Σχεδόν 34.000 νέοι μαθητές θα λαμβάνουν σχολικά γεύματα - Επεκτείνεται το πρόγραμμα ΕΣΠΑ
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικογένεια με μέριμνα για κάθε παιδί σε κάθε μέρος της χώρας
Μεγάλο αριθμό αδιάθετων γευμάτων στα σχολεία εντόπισε το υπουργείο παιδείας αναγκάζοντας το να εντάξει χιλιάδες ακόμη μαθητές σχολείων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Όπως υποστήριξε η υφυπουργός Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, πρόκειται για 33.938 αδιάθετα γεύματα τα οποία αποφασίστηκε να προσφερθούν σε επιπλέον δικαιούχους μαθητές καθημερινά δεδομένου, οτι είναι τεράστιο το πρόβλημα της έλλειψης τροφής σε μαθητές σχολείων σε περιοχές της χώρας.
«Με σκοπό την πλήρη αξιοποίηση του προγράμματος και την κάλυψη όλων των δυνητικών δικαιούχων, ώστε να ωφεληθούν περισσότερες οικογένειες, προχωράμε στην ένταξη νέων σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα "Σχολικών Γευμάτων" με 33.938 επιπλέον νέους δικαιούχους», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.
«Σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας που στάθηκαν αρωγοί μας στο έργο αυτό, προχωρήσαμε στις επόμενες διαδικαστικές κινήσεις και προσδιορίσαμε τις νέες σχολικές μονάδες για να ενταχθούν και αυτές στο πρόγραμμα. Με τις πρωτοβουλίες αυτές αποδεικνύουμε έμπρακτα τη σημασία που δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ορθή αξιοποίηση και διαχείριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με ωφελούμενους τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικογένεια με μέριμνα για κάθε παιδί σε κάθε μέρος της Ελλάδας», επεσήμανε η υφυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης