Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Το εμβόλιο της Moderna, θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό με αυτό της Pfizer

Fauci: Το εμβόλιο της Moderna, θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό με αυτό της Pfizer
O Αμερικανός λοιμωξιολόγος Anthony Fauci υποστηρίζει ότι το εμβόλιο της Moderna θα έχει εξίσου εκπληκτικά αποτελέσματα με αυτό της Pfizer
O κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Anthony Fauci υποστηρίζει ότι το εμβόλιο της Moderna θα έχει εξίσου εκπληκτικά αποτελέσματα με αυτό της Pfizer.
Το εμβόλιο έναντι του νέου κορωνοϊού που αναπτύσσουν από κοινού Pfizer και BioNTech θα έχει «τεράστιο αντίκτυπο» στη μάχη κατά της πανδημίας, υπογράμμισε ο Anthony Fauci κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, τονίζοντας ότι και της φαρμακευτικής εταιρίας Moderna Inc το εμβόλιο, θα είναι εξαιρετικό στην ανταπόκριση.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει η Moderna ενδέχεται να έχει παρόμοια αποτελεσματικότητα με το εμβόλιο της Pfizer, επειδή βασίζεται στην τεχνολογία mRNA.
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, πάνω από 90%, «είναι απλώς εξαιρετική», πρόσθεσε ο Δρ. Fauci τη Δευτέρα σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.
Oι επιστήμονες ελπίζουν σε ένα εμβόλιο αποτελεσματικότητας τουλάχιστον κατά 75% και όχι στο 90% όπως ανακοίνωσε η Pfizer, ωστόσο όπως είπε ο κ. Fauci ακόμη και μία αποτελεσματικότητα κοντά στο 50% ή 60% μπορεί να είναι αποδεκτή.

Για το λόγο αυτό χαρακτήρισε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer εξαιρετική....


Η Pfizer και η BioNTech αναφέραν σήμερα ότι η κλινική δοκιμή που είχε δύο ομάδες εθελοντών (εμβολιασμένων ατόμων και εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο) έδειξε ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου άνω του 90% σε επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.
Αυτό σημαίνει ότι η προστασία από τη λοίμωξη Covid-19 επιτυγχάνεται 28 ημέρες μετά τον αρχικό εμβολιασμό, που περιλαμβάνει δύο δόσεις.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο κ. Fauci είχε γράψει πως «κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο αν έχουμε ή όχι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο»,  σε μια συζήτηση στο Twitter και το Facebook.
«Εντός των επόμενων εβδομάδων, ελπίζουμε ότι θα έχουμε την πρώτη, προσωρινή εικόνα» από τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, πρόσθεσε.
Η είδηση για την αποτελεσματικότητα του υπό δοκιμή εμβολίου έχει προκαλέσει φρενίτιδα στις διεθνείς αγορές.
O Dow Jones κάνει «ράλι» 1.200 μονάδων.
Η μετοχή της Pfizer έχει εκτοξευτεί κατά σχεδόν 7,5%, της BioNTech κατά 8,5% και της Moderna κατά 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης