Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Θετικά τα νέα, αλλά αργεί ο μαζικός εμβολιασμός

Johnson (Βρετανία): Θετικά τα νέα, αλλά αργεί ο μαζικός εμβολιασμός
Ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε να μην υπάρξει υπερβολικός ενθουσιασμός
Συγκροτημένος ως προς την προοπτική των μαζικών εμβολιασμών με το σκεύασμα της Pfizer κατά του νέου κορωνοϊού εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν «αρκετά ακόμα εμπόδια» πριν γνωρίζουμε αν το εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προειδοποίησε ενάντια στον υπερβολικό ενθουσιασμό.
Υπογράμμισε, «ακόμα είναι πολύ νωρίς» αφού δεν έχουν δημοσιευθεί τα πλήρη δεδομένα από τις δοκιμές του εμβολίου, που όπως ανακοινώθηκε φαίνεται να είναι 90% αποτελεσματικό.
Τόνισε, πάντως, ότι αν τελικά το σκεύασμα εγκριθεί, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι στην πρώτη γραμμή των χωρών που θα το αξιοποιήσουν, καθώς έχει ήδη παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις, που φτάνουν για τον εμβολιασμό του 1/3 του πληθυσμού
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός επισήμανε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών αυξάνεται και οδεύει προς το να φτάσει τα επίπεδα της κορύφωσης στο πρώτο κύμα της πανδημίας.
Ο αναπληρωτής αρχίατρος για την Αγγλία Jonathan van Tame χαρακτήρισε την ανακοίνωση της Pfizer ως «πολύ σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα».
Σημείωσε, ωστόσο, ότι ακόμα οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι το εμβόλιο αποτρέπει τη μετάδοση του ιού στην κοινότητα και εκτίμησε ότι το σκεύασμα δε θα ανατρέψει τα δεδομένα στο παρόν κύμα της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης