Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εγνατία Οδός: Ποια σχήματα αναμένεται να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου

tags :
Εγνατία Οδός: Ποια σχήματα αναμένεται να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου
Στις 11 Δεκεμβρίου -εκτός απροόπτου- αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού,
Στις 11 Δεκεμβρίου -εκτός απροόπτου- αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, με την υποβολή των οικονομικών προσφορών από τα 7 σχήματα που έχουν προκριθεί. Υπενθυμίζεται ότι η παραχώρηση είναι διάρκειας έως 40 ετών, ενώ δικαίωμα κατάθεσης δεσμευτικής πρότασης έχουν 7 σχήματα.
Ωστόσο στην κατασκευαστική αγορά υποστηρίζουν ότι είναι άγνωστο πόσα και ποια από αυτά διατηρούν το ενδιαφέρον τους και θα καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.
Τα σχήματα που έχουν προκριθεί είναι:
-ANAS International Enterprise S.p.A.
-FREYJA HOLDINGS SARL (Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp)
-ROADIS Transportation Holding S.L.U. – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
-SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD – DAMCO ENERGY S.A.
-VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESSIONS S.A.S – MYTILINEOS HOLDINGS S.A.
-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.
-ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ.

Ποιοι θα δώσουν τη μάχη

Πληροφορίες από την κατασκευαστική αγορά αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι η μάχη να δοθεί μεταξύ των Ομίλων: Roadis Transportation Holding S.L.U. – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Sichuan Communications Investment Group C. Ltd – Damco Energy (όμιλος Κοπελούζου), Vinci Highways S.A.S. – Vinci Concessions S.A.S. – Mytilineos και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis ProjectsS.A.
Αν και κατά πόσο αυτό θα γίνει μένει να διαφανείς μέσα στις επόμενες ημέρες, με το ΤΑΙΠΕΔ πάντως να ανακοινώνει ότι «Ο διαγωνισμός της Εγνατίας Οδού είναι σε πλήρη εξέλιξη. Όλα τα βήματα, οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα είναι σε γνώση των ενδιαφερόμενων επενδυτών από τη πρώτη στιγμή», απαντώντας σε δημοσιύματα που μιλούν για αλλαγή – της τελευταίας στιγμής των όρων του διαγωνισμού – στο σκέλος που αφορά την σχέση των επενδυτών με τα τραπεζικά ιδρύματα για το έργο.
Το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ότι πάντα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τον υγιή ανταγωνισμό στις διαγωνιστικές διαδικασίες του, οι οποίες είναι αδιάβλητες και διαφανείς.
«Είναι πάγια πολιτική του διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι σε πλήρη λειτουργία, να ζητά από τους επενδυτές βελτιωμένη οικονομική προσφορά.
Το ίδιο θα πράξει και στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, με γνώμονα την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.
Ο διαγωνισμός της Εγνατίας Οδού είναι σε πλήρη εξέλιξη. Όλα τα βήματα, οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα είναι σε γνώση των ενδιαφερόμενων επενδυτών από τη πρώτη στιγμή», καταλήγει.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης