Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Αρχές Ιανουαρίου πιστεύω ότι θα έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα

Μόσιαλος: Αρχές Ιανουαρίου πιστεύω ότι θα έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα
Αν προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες αμέσως μετά αρχίζει να αποφορτίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας, υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος
Για εντυπωσιακά νέα έκανε λόγο ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Pfizer και τη γερμανική BioΝΤech, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.
Το 90% αποτελεσματικότητα είναι κάτι το αναπάντεχο καθώς οι περισσότεροι ειδικοί περίμεναν 50% είπε ο κ. Μόσιαλος προσθέτοντας όμως ότι δεν ξέρουμε αν αυτό το εμβόλιο θα είναι εξίσου αποτελεσματικό και στις βαριές περιπτώσεις ενώ ανέφερε ότι θα ξέρουμε τα δεδομένα πριν το τέλος της χρονιάς οπότε και η Pfizer θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα.
Τόνισε ότι θα πρέπει επίσης να μάθουμε πόση διάρκεια θα έχει η ανοσία από το εμβόλιο κι αν το εμβόλιο εκτός από το να μας προστατεύει, θα εμποδίζει και τη μετάδοση του ιού από αυτούς που θα το έχουν κάνει και πιθανώς θα εκτεθούν στον κορωνοϊό.
Σε ό,τι αφορά τη διάθεση του εμβολίου στην Ελλάδα ανέφερε ότι πιστεύει ότι στις αρχές της νέας χρονιάς θα αρχίσουμε να παίρνουμε εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις αρχικά για το υγειονομικό προσωπικό και τις πολύ ευπαθείς ομάδες.
«Αν προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες αμέσως μετά αρχίζει να αποφορτίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας»  υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος.
Ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε και τα αποτελέσματα των Moderna και AstraΖeneca ενώ μιλώντας για το 2ο γενικό lockdown που ισχύει σε όλη τη χώρα είπε ότι την αποτελεσματικότητα του θα την κρίνει η μείωση στην πίεση του ΕΣΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης