Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η κακοκαιρία παρέσυρε τα πάντα στη Χερσόνησο - Πλημμύρισαν σπίτια, χείμαρροι οι δρόμοι

Η κακοκαιρία παρέσυρε τα πάντα στη Χερσόνησο - Πλημμύρισαν σπίτια, χείμαρροι οι δρόμοι
Oι δρόμοι στη Χερσόνησο είναι κατεστραμμένοι, τα σπίτια έχουν πλημμυρίσει
Στο έλεος της κακοκαιρίας είναι και πάλι η Κρήτη, με επίκεντρο τον δήμο Χερσονήσου.
Η κακοκαιρία και οι τεράστιες ποσότητες νερού από την βροχή που πέφτει από χθες στην περιοχή, προκαλούν σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές.
Σύμφωνα με το meteo.gr τα ύψη βροχόπτωσης έχουν ήδη φτάσει τα 100 χιλιοστά με την πρόγνωση να είναι ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν με ανάλογη ένταση κατά τη διάρκεια της Τρίτης και με μειούμενη ένταση κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη.
Σταλίδα: O δρομος εχει μετατραπει σε ορμητικο χειμαρρο
Δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα και συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης είναι το αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από τα ξημερώματα στο νησί.
Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί, ξεπερνούν τις 100 και οι κάτοικοι περιοχών όπως ο Δήμος Χερσονήσου αντιμετωπίζουν για ακόμη μία φορά τον εφιάλτη των πλημμυρών.
Το νερό κατάπιε τα αυτοκίνητα στα Αγριανά - Πηγή φωτο: Μετεωκρητες
Η ΕΜΑΚ επιχειρεί στην περιοχή των Γουρνών, με βάρκες και το ερπυστριοφόρο, καθώς σύμφωνα με όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει και παρέσυρε αυτοκίνητα προς τη θάλασσα.
Η κακοκαιρία σφυροκοπα τη Σταλίδα
Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το ekriti ένα αυτοκίνητο με τα αλάρμ αναμμένα, το οποίο είχε παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα, κινητοποίησε τις Αρχές, και ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν ήταν μέσα.
O αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, έκανε έκκληση προς τους πολίτες του βορειοανατολικού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.
Τρεις ακόμη επιχειρήσεις απεγκλωβισμού έγιναν νωρίτερα στην περιοχή της Σταλίδας, όπου πολίτες μέσα στα οχήματά τους κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά.
Όπως μεταδίδει το ekriti.gr, οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι, τα σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.
ΒΟΑΚ
Στα Μάλια, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive γυναίκα είναι σκαρφαλωμενη σε στύλο πίσω από την εκκλησία και περιμένει να τη βοηθήσουν οι διασώστες.
Την ίδια ώρα ένας ηλικιωμένος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε υπόγειο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να επιχειρούν για τη διάσωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης