Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγγνώμη από τον Aliyev (Αζερμπαϊτζάν) στον Putin (Ρωσία) για την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου

Συγγνώμη από τον Aliyev (Αζερμπαϊτζάν) στον Putin (Ρωσία) για την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου
O Aliyev διαβεβαίωσε τον Putin πως οι υπεύθυνοι για την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου θα τιμωρηθούν και, μάλιστα, η Μόσχα θα ενημερωθεί άμεσα
Δια τηλεφώνου απολογήθηκε ο  Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν στον Ρώσο ομόλογό του, Putin, ζητώντας συγγνώμη για την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου Mi-24 στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν - Αρμενίας.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν, την Τρίτη (10/11), ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Aliyev, και ο Ρώσος ομόλογός του, Πούτιν, με τον πρώτο να ζητά συγγνώμη για την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου που σημειώθηκε, τη Δευτέρα (09/11), στα σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν.
Ακόμα, ο Aliyev διαβεβαίωσε τον Putin πως οι υπεύθυνοι για την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου θα τιμωρηθούν και, μάλιστα, η Μόσχα θα ενημερωθεί άμεσα.

Το δυστύχημα 

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, περίπου στις 16:30 (ώρα Ελλάδας), τη Δευτέρα (09/11), ένα ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 καταρρίφθηκε από ένα φορητό σύστημα αεροπορικής άμυνας (MANPADS) στον αρμενικό εναέριο χώρο έξω από τη ζώνη μάχης κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.
Το ελικόπτερο συνετρίβη σε μια ορεινή περιοχή στο έδαφος της Αρμενίας, με αποτέλεσμα δύο μέλη του πληρώματος να πεθάνουν και ένα να τραυματισθεί.
Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν παραδέχτηκε ότι κατέρριψε το ρωσικό ελικόπτερο κατά λάθος, ζήτησε συγγνώμη και εξέφρασε την προθυμία του να πληρώσει αποζημίωση στη Ρωσία.
Ακόμα, η Γενική Εισαγγελία του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε, τη Δευτέρα (09/11), ότι άρχισε έρευνα για την πτώση του ρωσικού ελικοπτέρου.
Εν τω μεταξύ, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αρμενίας δήλωσε ότι έχει, επίσης, ανοίξει ποινική υπόθεση σχετικά με την υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης