Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού η Θεσσαλονίκη – Αυξητική τάση δείχνει η ανίχνευση του ιού στα λύματα

Στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού η Θεσσαλονίκη – Αυξητική τάση δείχνει η ανίχνευση του ιού στα λύματα
Απέχουμε πολύ από την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης αναφέρει ο πρύτανης του ΑΠΘ
Στο κόκκινο παραμένει η Θεσσαλονίκη λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού καθώς και τα τελευταία στοιχεία από την ανίχνευση του ιού στα λύματα, δείχνουν πως η πόλη απέχει πολύ από την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης.
Σύμφωνα με τις αναλύσεις των δειγμάτων της προηγούμενης εβδομάδας, η συγκέντρωση του γονιδιώματος του ιού στα λύματα της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να αυξάνει με μεγάλους ρυθμούς, σε αντίθεση με τα μειούμενα νούμερα των κρουσμάτων, που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
«Σε αυτή τη φάση της πανδημίας, τα ευρήματα δεν μας εκπλήσσουν.
Η τάση παραμένει αυξητική και αποτυπώνει τη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Όταν τα μέτρα που έχουν ληφθεί αρχίσουν να αποδίδουν, θα σταματήσει σε πρώτη φάση να έχει εκθετικό χαρακτήρα η αύξηση, πριν σταθεροποιηθεί και αντιστραφεί η τάση προς μία πτωτική πορεία.
Ελπίζουμε πως οι μετρήσεις των επόμενων δύο εβδομάδων θα αρχίσουν να δείχνουν αυτή την πορεία» είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρύτανης του ΑΠΘ και συντονιστής της ερευνητικής ομάδας, Ν. Παπαϊωάννου.
«Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, βοηθούμε το δημόσιο σύστημα υγείας να αντεπεξέλθει στη καλύτερη φροντίδα εκείνων που νοσούν και ταυτόχρονα αποδεικνύουμε πως θέλουμε να επιστρέψουμε σύντομα στις ζωές μας.
Είναι ευθύνη προσωπική καθενός μας και υποχρέωση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, η αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν υποδείξει οι ειδικοί» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος σημείωσε ότι «οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν ότι απέχουμε πολύ από την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης»
«Ίσως η διαφορά με τα ανακοινωθέντα μειούμενα κρούσματα να οφείλεται είτε στο ότι αυξήθηκε το ιικό φορτίο των συμπτωματικών, είτε στο ότι υπάρχει πλέον μεγάλος αριθμός ασυμπτωματικών, είτε σε συνδυασμό των δύο αυτών περιπτώσεων» αναφέρει ο πρύτανης του ΑΠΘ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης