Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνολικά πρόστιμα ύψους 242.000 ευρώ σε μια ημέρα για παραβάσεις στα μέτρα για τον κορωνοϊό

Συνολικά πρόστιμα ύψους 242.000 ευρώ σε μια ημέρα για παραβάσεις στα μέτρα για τον κορωνοϊό
Το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κατά της COVID-19, δέχτηκε συνολικά τη Δευτέρα (9/11) έντεκα χιλιάδες εξακόσια εξήντα δύο (11.662) καταγγελίες!
Σε 57.722 ελέγχους προχώρησαν τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς - ΔΙΜΕΑ, Εθνική Αρχή Διαφάνειας - ΕΑΔ, Δ.Α. Αθηνών) και κατέγραψαν 1.776 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 242.000 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες σε ένα κατάστημα.
Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (53.754)

Οι παραβάσεις 

Οι κυριότερες παραβάσεις ήταν η μη χρήση μάσκας, η μη αποστολή sms, η μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης, η μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας σε ΚΥΕ και η μη τήρηση κανόνων λειτουργίας λαϊκών αγορών.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των μετακινήσεων πεζών και οχημάτων (σταθμοί διοδίων, ΜΜΜ, πλοία, ΕΙΧ και ΕΔΧ) με τους ελέγχους ιδιαίτερα το πρωί του Σαββάτου 7/11 να έχουν και χαρακτήρα ενημέρωσης των πολιτών για τα νέα μέτρα.
Παράλληλα συνεχίστηκαν και οι έλεγχοι σε Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (take away, delivery και drive through), καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές.
Σε αυτό το πλαίσιο, επιβλήθηκε σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών

Το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 1520, αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κατά της COVID-19, δέχτηκε συνολικά τη Δευτέρα έντεκα χιλιάδες εξακόσια εξήντα δύο (11.662) καταγγελίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης