Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση στη Βιέννη: Μοναχικός λύκος ο δράστης, έδρασε μόνος του

Επίθεση στη Βιέννη: Μοναχικός λύκος ο δράστης, έδρασε μόνος του
Συνάντηση Kurz (Αυστρία) με Macron (Γαλλία) στο Παρίσι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη έδρασε μόνος του, σύμφωνα με τις πληροφορίες της αυστριακής αστυνομίας.
«Έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις πως πρέπει να μας κάνουν να παρεκκλίνουμε από την θεωρία του ενός δράστη», είπε ο Gerhard Puerstl επικεφαλής των αστυνικών αρχών σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

Η επίθεση στη Βιέννη και οι χώρες των Βαλκανίων που αποτελούν «εκκολαπτήριο τρομοκρατών»

«Η ακριβής διαδρομή από το σπίτι του στο σημείο του εγκλήματος ή από κάπου αλλού στο σημείο του εγκλήματος είναι το αντικείμενο της έρευνας», συμπλήρωσε.
Να σημειωθεί πως το βράδυ της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2020 ο δράστης άνοιξε πυρ στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας σημαδεύοντας όποιον βρισκόταν μπροστά του. Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας 39χρονος Αυστριακός, μία 44χρονη Αυστριακή και μία 24χρονη Γερμανίδα.
Πλην των τεσσάρων νεκρών, τραυματίστηκαν ακόμη 23 άτομα, στην πλειονότητά τους Αυστριακοί.

Συνάντηση Kurz (Αυστρία) με Macron (Γαλλία) στο Παρίσι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Συνάντηση εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο Macron θα έχει την Τρίτη 10/11 στο Παρίσι ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Kurz.
Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε τηλεδιάσκεψη που θα έχουν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Merkel, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Leyen και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Michel όπως ανακοίνωσε το απόγευμα (9/11) η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη.
Μετά τις συζητήσεις για την κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις πρόσφατες ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, τη Γερμανία και την περασμένη Δευτέρας στο κέντρο της Βιέννης, προγραμματίζεται κοινή συνέντευξη Τύπου όλων των συμμετεχόντων, μέσω τηλεδιάσκεψης.
«Η απειλή που θέτει η ισλαμιστική τρομοκρατία επηρεάζει όλους μας στην Ευρώπη, όπως παρατηρήθηκε πρόσφατα στις επιθέσεις στη Γαλλία και στο παρελθόν σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Kurz, τονίζοντας ότι «πρέπει να δράσουμε με τη μέγιστη σοβαρότητα ενάντια στις ισλαμιστικές απειλές και την ιδεολογία πίσω από αυτές».
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, ο Γάλλος Πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεπτόταν σήμερα (9/11) στην αυστριακή πρωτεύουσα, ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, την επόμενη ημέρα ανακοινώθηκε η αναβολή της επίσκεψής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης