Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τι σημαίνει για τις αγορές του 2021 το εμβόλιο για τον κορωνοϊό; Απαντούν οι UBS και Barclays

Τι σημαίνει για τις αγορές του 2021 το εμβόλιο για τον κορωνοϊό; Απαντούν οι UBS και Barclays
Η νίκη του Biden και οι εξελίξεις από το μέτωπο του εμβολίου για τον κορωνοϊού μειώνουν τους κινδύνους για απρόσμενα γεγονότα στις αγορές
Οι αγορές ανά τον κόσμο αντέδρασαν με ράλι στις εξελίξεις για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech.
O Suni Harford πρόεδρος της UBS Asset Management δήλωσε στο CNBC ότι το 2021 αναμενόταν ότι θα ήταν κομβικής σημασίας τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για το νέο πακέτο μέτρων από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει ότι τα τελευταία νέα για τον κορωνοϊό «αλλάζουν τα πάντα».
«Μακροπρόθεσμα οι αγορές κινήθηκαν ανοδικά, κάποιοι αμφισβήτησαν το πόσο υψηλά έχουν κινηθεί οι αγορές με τον κορωνοϊό να βρίσκεται σε έξαρση, αλλά η αγορά έχει υιοθετήσει μια αγορά δύο ή τριών ετών» τόνισε ο ίδιος.
«Το εμβόλιο και αυτά τα καλά νέα, αλλά και το ενδεχόμενο το εμβόλιο να κυκλοφορήσει το 2021, νομίζω ότι επιταχύνει όλα αυτά και μπαίνουν οι βάσεις ώστε το 2021 να είναι ένα έτος πιο θετικό από ό,τι αναμενόταν» τόνισε ο ίδιος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ένα ενημερωτικό σημείωμα από τη UBS Global Wealth Management, όπου ο επικεφαλής επενδύσεων, Mark Haefele, επισημαίνει ότι η μέχρι στιγμής αντίδραση της αγοράς ενισχύει τη θέση της τράπεζας ότι «οι επενδυτές πρέπει να διαφοροποιηθούν για την επόμενη κίνηση, προς περισσότερο κυκλικές μετοχές της αγοράς που έμειναν πίσω κατά το 2020».
«Έχουμε πει ότι η επόμενοη ανοδική κίνηση στις μετοχές θα βασιστεί στο τέλος της πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ και στα κέρδη βιώσιμης κινητικότητας που υποστηρίζονται από ένα εμβόλιο», πρόσθεσε ο Haefele.
Ο Emmanuel Cau από τη Barclays προέβλεψε ότι η νίκη του Joe Biden στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και οι θετικές εξελίξεις από το μέτωπο του εμβολίου έχουν μειώσει σημαντικά τους δύο βασικούς κινδύνους απρόσμενων γεγονότων (tail risk) για τις αγορές που αποτελούν καλή αρχή για το reflation trade (προεξόφληση υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης και πληθωρισμού).
Ο ίδιος υποστήριξε ότι πιθανή διατήρηση της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικανούς σημαίνει ότι ένα πιθανό πακέτο δημοσιονομικών μέτρων μπορεί να είναι λιγότερο ουσιαστικό, αλλά μια κυβέρνηση Biden θα διατηρήσει μια φιλική προς τις επιχειρήσεις πολιτική, συνοδευόμενη από «λιγότερο αντιπαραγωγική εμπορική πολιτική και μια πιο φιλική στάση από τη Fed».
«Η απομάκρυνση των δύο κύριων πηγών αβεβαιότητας θα μπορούσε να κάνει τους αναλυτές να απομακρυνθούν από σχετικά ασφαλή καταφύγια, ομόλογα, μετρητά και ανάπτυξη, και να στραφούν σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία» τόνισε ο Cau.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης