Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Saudi Aramco, της μεγαλύτερης πετρελαϊκής στον κόσμο

Fitch: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Saudi Aramco, της μεγαλύτερης πετρελαϊκής στον κόσμο
Υποβαθμίζεται το outlook της Saudi Aramco από τη Fitch Ratings
Σε αρνητικές -από σταθερές- υποβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) της Saudi Aramco (η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο) η Fitch Ratings, διατηρώντας σε «Α» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Ο οίκος επικαλείται την ανάλογη δράση για το αξιόχρεο της Σαουδικής Αραβίας την περασμένη εβδομάδα.
«Η Saudi Aramco είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο και η εθνική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.
Το οικονομικό του προφίλ επωφελείται από την ισχυρή δημιουργία ταμειακών ροών και την αυξανόμενη αλλά συντηρητική μόχλευση.
Το της προφίλ χαρακτηρίζεται από παραγωγή μεγάλης κλίμακας, τεράστια αποθέματα, χαμηλό κόστος παραγωγής και επέκταση στα πετροχημικά. (…)
Η Σαουδική Αραβία συμφώνησε με άλλες χώρες του ΟΠΕΚ+ να πραγματοποιήσουν σημαντικές περικοπές παραγωγής το 2020-2022 για την εξισορρόπηση της αγοράς.
Εκτιμούμε ότι η παραγωγή της Saudi Aramco θα μειωθεί κατά περίπου 7% σε ετήσια βάση το 2020 και στη συνέχεια θα ανακάμψει σταδιακά το 2021-2022.
Ωστόσο, η εταιρεία θα επωφεληθεί από τις σταθεροποιημένες τιμές πετρελαίου. (…)
Σε απόλυτους όρους, η Saudi Aramco δημιούργησε 10 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ σε FFO το 2019, πολύ περισσότερο από αυτό που δημιουργούσε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία πετρελαίου παγκοσμίως», σημειώνει η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης